Dark Fellows

Get My Updates By Email

Sunday, November 20, 2016

Me Vs Budak Dua Benua

Hari ni hari membeli-belah. Ikutkan hati malas nau nak keluar. Tapi stok makanan budak-budak ni dah habis. Esok Adam sekolah, nak bawak bekal apa kalu roti takde. Zaraa cuti peristiwa esok sebab hari ni sekolah dia buat lawatan sambil belajar ke Penang. Sepatutnya dia join sekali tapi macam biasa la cik Kak kita ni, dia buat hal tak nak pegi pulak. Nasib baik dia protes awal-awal, boleh la aku bagitau cikgu dia suruh offer budak lain ganti. Cikgu pun dah cop anak aku troublemaker agaknya. Dari pementasan sampai ke lawatan budak ni macam-macam hal.

Sampai je kat Tesco, benda pertama keluar mulut cik Kak ni, nak mintak buku matematik. Sebenarnya banyak kali dah, pegi Tesco tu dok mintak beli buku. Buku coloring la. Buku baca la. Nak pensil kaler la. Nak gam la. Macam-macam. Tadi, serabutkan dia, aku ambik jugak la buku matematik for preschool. Yang pasti, buku matermatik nak bagi dia mesti nipis dan yang paling sikit sekali pages. Why? Sebab dia kalu dapat buku, balik umah mesti dia nak buat sama sedas. (buat sampai habis hari tu jugak) Kalu buat sendiri sorang-sorang tu takpe jugak... Ni, balik dari Tesco kita sibuk nak kemas masuk fridge, nak siang ayam ikan udang ketam lembu kerbau lagi. Letih weh. Kejap-kejap dia tanya. Tulis seketul, tanya lagi. Panas-panas, letih-letih, banyak keje nak setel, nak masak lagi (tapi kes tadi aku tak masak sebab dah makan kat Tesco siap-siap)... Dia duk tanya tak habis-habis. 
Orang tengah naik syeh nak belajar kita kalu buleh tak nak la potong angin dia. Tapi serius, letih badan letih emosi melayan kerenah budak sorang ni. Masa kat Tesco tadi Encik Jack tak approve beli buku ni sebab nipis sangat tak berbaloi dengan harga RM1.99... Dia suruh ambik yang tebal terus... Aku pulak sengaja ambik yang paling nipis sebab tu lah... Bila dah balik ni, memang tak menyesal la ambik yang paling nipis. Sebab yang paling nipis pun dah tersiat nipis iman aku nak ajar dia sesambil letih badan..
Yang sorang ni, asyik mintak buku. (ada jugak masanya dia minta mainan), yang sorang lagi asyik mintak kereta mainan... Dua-dua aku menyampah. Kahkahkah... Sorang nerd sangat. Sorang lagi jiwa gamer aje. Adam tadi tak puas hati dengan aku. Masa lalu rak cereal, dia mintak nak Coco Crunch. Aku ambik la kotak size sederhana. Sebab kalu beli yang paling besar, lama sangat nak habiskan. Sampai dah berubah bau kekadang. Kalu ambik kotak paling kecik, tak cukup pulak. Jadinya, ambik saiz sedang je lah... Aku dah tau, dia nak kotak paling besar sebab percuma keta mainan. Keta tu je yang dia nak. Makan tu bukan sangat pun. Moncong la dia sampai ke rumah sebab aku tak ambik yang ada mainan tu.. 

Situasi macam ni selalu jadi. Kadang-kadang aku mengalah. Kasi chan. Karang tak merasa pengalaman zaman kanak-kanak. Tapi this time aku dah fedap. Nak mainan. Bila dapat, main sepah-sepah. Tak kemas balik. Adik nak mintak main satu, tetap tak bagi walau ada 10 yang sama sekalipun. Pastu gaduh. Perang mulut. Perang fizikal. Bila lah dia nak paham kenapa aku malas sangat belikan toys kat dia... Kat umah ni dah sebakul mainan dia. Pun masih nak mintak baru lagi. Mepeh kot tepi rok la mokpok mu nok beli mene baru sokmo.

Enough about these two. Semalam kitorang dah packing and compressed baju-baju.. Sayu pulak rasa bila tengok Zaraa duk perati je kitorang packing. Dia tengok je kitorang kecoh ke sana ke mari mengutip barang yang nak bawak. (Adam dah tido masa tu) Terkesan di hati aku bila perasan Zaraa duk perati kitorang tu. Dia tau, kitorang pegi tak bawak dia... Alahaiii kesian anak aku ni. Guilty pulak rasa nak tinggal diorang. 

This ugly feeling, penatnya packing, penatnya planning (walaupun aku tak terlibat dalam planning itinerary trip ni) penat segala-segala pasal trip ni membuatkan aku rasa serik tak nak dah pegi jauh-jauh.. Yang best pasal trip ni sekejap aje. Yang tak best, yang penat tu yang suffer nak hadapi. Haaaa bukan semua trip ni indah je tau...

Talk about benda tak indah ni kan... Since RM makin jatuh merudum dari sehari ke sehari, plan trip aku pun makin hari makin menyayat hati bila bajet makin stretch.. Sakit oooooiii... Haaa banyak jenis sakit nak pegi trip jauh-jauh ni bagi kita-kita yang marhaein ni. Nak pegi kenal tempat orang sekali seumur hidup pun dah makin payah. Cik Ta tu lain la... Pegi London macam KL-Tanjung Malim je.

Belum pegi ni penat packing dah rasa. Bila sampai sana, penat packing, unpacking pulak. Sebab duk satu-satu tempat tu paling lama semalam dua aje. Bayangkan, sepanjang 2 minggu kat sana, 10 tempat penginapan nak cek in cek out. Letihnya mengangkut beg naik turun bilik hostel.

Haih... 2 minggu lagi kot nak berangkat... Sejujurnya aku rasa takde perasaan. Which is good at this point. Hopefully, perasaan takde perasaan ni berpanjanganlah sampai habis trip. Takde la aku kecut perut beranxiety bagai. So, takde perasaan tu bagus untuk situasi orang macam aku. 

Bukan macam kau.

Friday, November 18, 2016

Me Vs Photogray Mishap

😱

Dah 4 hari pakai baru perasan yang spek aku ni tersilap lens. Kisahnya aku pegi tukar lens cermin mata aku ni minggu lepas lagi. Masa tu aku nak buat spek hitam yang ada power. Tanya staf kedai spek tu untuk rekemen spek hitam mana yang boleh buh power. Sebab dia kata tak semua spek hitam boleh buh power. Bila orang suruh rekemen, dia jawab susah nak cakap. Kena tengok jenis spek yada yada. Dah tu, baik cakap semua tak boleh buh power terus. Orang tanya yang mana boleh, yang mana tak boleh, pun dia jawab tak tentu. Gilo apo. 

Staf tu rekemen suruh aku tukar photogray lens aje. Awal-awal aku cakap aku tak suka photogray. And memang tak nak photogray. Aku kata aku nak lens biasa macam lens asal aku tu. Nak tukar bukan sebab power naik pun, just sebab calar balar je. Konon nak puas hati tengok pemandangan kat Europe nanti... Potong stim la kan nak tengok asyik nampak calar-calar kat spek je. 

Encik Jack pun dengar aku cakap aku tak nak photogray lens kat staf tu... Ya Allah... Lepas 4 hari, baru hari ni aku perasan spek aku photogray! Down rasa. Masa pakai memang la takde beza rasa. Rasa macam pakai spek lama je.... Cumanya, kalu ambik gambar, dalam gambar nampak macam pancasitara je lah... Aku prefer spek hitam macam artis pakai tu daripada spek kejap gelap kejap cerah ikut tahap pancaran matahari ni. Huuuuu dah tu cemana ni? Sakit pulak hati... Orang dah cakap awal-awal tak nak photogray, photogray jugak dia buat... Budak tu silap paham ke... Maklum la masuk-masuk kedai nak cari spek hitam nak buh power...

Encik Jack ajak pegi report/tukar je.. Aku confirm la kedai tu tak nak bagi tukar free-free walaupun salah dia. Nak kena tambah duit lagi. And, for sure nak kena tunggu seminggu lagi kalu stok lens saiz spek aku ni takde... Buang masa, buang duit... Huh... No choice lah... Tak suka pun terpaksa bertahan la sampai power naik/turun lagi baru buleh tukar lens... Tak santek la gambar kat Europe nanti... Macam orang buta je...

Dari dulu lagi aku paling pantang dengan spek photogray ni.. Tapi ni lah jugak yang aku dapat... Hadoiii... Down down down.... Sebak weh! Seminggu lagi dah nak balik KB... Terus rasa tak seronok... Dulu kemain dalam kepala dok imagine kat Europe nanti nak melaram spek hitam besar camni ha. Sekali dapat spek hitam pancasitara adoiiiiiii.... Tak bestnyerrrrr..😭😭
Kalu tahu camni, rela aku gi Europe pakai spek lens calar. At least ambik gambar orang tak nampak tang calar tu. Huhu. Entah cemana boleh silap ni. Seingat aku, aku dah cakap nak lens biasa, tak nak photogray. Bila dia cakap total nak kena bayar tu dah rasa pelik kenapa mahal dari buat aritu. Padahal jenis lens sama yang nak tukar. Tapi both of us tak kata apa la ingatkan multicoated punya ke apa... Mesti mahal sket. Lepas 4 hari baru sedar!

Time pakai memang tak rasa beza. Tapi bila tengok gambar selfie dengan bila dok depan cermin baru perasan apahal spek aku ni kelabu sikit.... Cilakak.. Menyesal sudah tidak berguna. 


Dalam tak best, ada juga yang best berlaku kat rumah ni 2,3 hari ni. Kucing jiran aku asyik datang mintak makanan aje.. Mulanya tak tahu kucing sape. Aku bagi je la makan. Baru ni pegi umah jiran aku, tengok si putih ni ada kat situ. Gelak je tuan dia bila aku kata kucing ni datang makan kat umah aku. Dia kata kalu aku nak bela, ambik la... Umah dia dah banyak kucing.
Mula-mula sekali dia datang minggu lepas. Datang makan. Lepas makan, blah entah ke mana. Jual mahal plus takut-takut nak dekat orang. Orang ajak masuk dalam rumah pun dia jual mahal jugak. Aku pun malas lah nak layan dia.
Makin hari makin kerap dia datang mintak makan. Time ada nasi dengan lauk tu aku bagi la. Lepas makan dia lepak-lepak kejap... Skang ni dah jinak. Dah boleh usap-usap. Dah pandai gesel-gesel kat kaki orang... Dah berani keluar masuk umah aku.. Kelmarin dia datang dekat maghrib. Duk dalam rumah siap naik tido atas sofa dalam ekon... Kemain kau ek...
Yang best dengan kucing ni, owner dia dah train dia kencing kareb kat luar... Aku tak kecut perut sangat la tiap kali dia masuk umah aku. Kalu dia nak keluar (time orang dah tutup pintu kemas), dia akan pegi kat pintu sambil mengiau... Bukak pintu terus dia keluar. Eh macam mimpi pulak dapat kucing warna putih salju ni... Skang ni musim mengawan agaknya... Asyik memanggil jantan je.. Balik dari Europe nanti bunting la dia agaknya hihi...
Asyik tutup je mata time orang nak ambik gambar dia.. Nak tunjuk mata dia... Lawa sangat... Sebelah biru, sebelah hijau.. Macam mata Wentworth Miller. Super handsome, tapi gay. Huk aloh.
Macam yang dijangka la, tiap kali Putih ni ada, budak gedaf-gedaf ni la yang paling excited. Kesian pulak aku kat kucing ni... Pasrah je muka kena usung sana sini dek cik kak ni. Serabut-serabut pun dia tak gigit...
Skang ni malam kitorang kurung dia kejap... Antara maghrib-isyak gitu.. Pastu lepas kat luar la sebab dia nak keluar menjalang haha.. Takpe la, bagi dia biasa-biasakan diri.. Kot-kot dia rasa ngam disayangi, boleh la dia usya-usya bilik maternity dia nanti kehkeh... Tolak tuah la kucing ni kalu dia tak nak dok sini... Kat umah tuan dia, kucing banyak nak kena berbagi kasih.. Kat sini, Zaraa treat her like a princess la... Hari-hari tolong berus bulu... Belum kira nak tolong mandikan lagi. Aku tak bagi mandikan dia sebab kucing ni tak setia lagi dengan umah ni. Mandikan pagi ni, tengahari dia keluar berguling dalam pasir kat mana-mana entah, balik malam dah busuk balik... Biaq pi lah dia...
Nukilan hati Cik Kak.
Not until she decides nak duduk permanently dengan sape. Quite a wrong timing jugak dia mai skang. Minggu depan dah nak balik... Tinggal berminggu-minggu agaknya balik Penang semula dia dah tak kenal dah umah ni..

To be honest, aku suka dengan keadaan skang ni. She comes and goes ikut suka hati dia. No confinement. No compromised. No commitment. No strings attached. Lebih senang begitu. Kalu dia datang dengan muka lapar, aku bagi makan. Dia nak masuk rumah, aku bukak pintu. Kalu dia nak pegi mana-mana, aku tak halang. Cukuplah anak-anak aku dapat main sekali-sekala dengan dia. Dapat tumpang kasih sekali sehari jadi lah.. 

Haih... Agak-agak lepas balik dari Europe nanti, dia datang lagi ke rumah ni...

Wednesday, November 16, 2016

Me Vs Bootsie, Arrived

Gatal sangat pegi skroll kat Lazada kan... Hambek. Terbeli boots murah. TER lah sangat kan. Sape tak tempting kalu harga tak sampai RM30.. Serius! Saje je aku nak cabar diri, nak tengok setara mana boots harga mampu milik ni. Dalam gambar ofkos la menarik kan... Kita tengok live cemana sebenarnya..
Aku place my order 2 minggu lepas kot.. Tak plan pun nak beli.. Nafsu sedikit goyang hari tu. TERbeli dengan restu Encik Jack. Hari ni sampai. Nama takde kat parcel. Posmen teragak-agak nak serah kat aku. Bila sampai ke tangan aku, terkejut dengan keringanan kasut ni... Ni kasut betul ke kasut mainan ni? Hehehe... Sebelum ni dah niat dah, kalu indah khabar dari rupa kena redha la... Nak expect apa kalu dah tahu harga dia murah sangat ni.
Rupa sekali tengok adalah sangat smart... Tapi bila pakai, alamek ketat sikit la... Ni try kaki ayam je, belum pakai wool socks yang tebal tu lagi... Alaaaaaaa.... Aku dah ikut ukuran kasut sport aku. (37) Tapi kasut ni bulu lining kat dalam dia tebal dan keras... Jadinya, sendat la belah dalam. Not sure aku boleh (bearable) pakai kasut ni ke tak... Keselesaan kaki adalah keutamaan aku sebab there'll be a lot of walking especially kat London-Calais. Lepas tu dah sewa keta mungkin banyak habiskan masa dalam kereta. Oh my... Sekarang ada 3 kasut yang menagih keputusan aku nak bawak yang mana. Haih!
Dah harga pun murah, material pun kodi lah sikit. Tapak kasut ni Encik Jack kata macam tapak selipar Bata kahkah. Memang pun! Sekali pikir, tahan ke tapak kasut ni kat sana nanti. Kalu gam tak kuat, terkoyak, or pakai sehari dah haus tapak cane... Ayyoyo...
Lawa pulak dia pakai..
Berbelah bagi lah pulak... Kasut ni cantik di mata aku... Cuma durability tak tahu setara mana.. Nak bawak boleh. Berat tak menjadi masalah sebab kasut ni tak sampai 100g kot... Ringan napung! Cumanya space la takut tak muat.. Space. It'a always about space.. Bila tengok Che Ta susun luggage dia 20 buah sederet, mmmmm patut la dia style je sepanjang holiday dia... Aku ni nak bawak 3 pasang pun rohok doh 40 kali pikir takleh nak decide lagi.

Kasut mana nak bawak ni?

Kasut A?

Or kasur B?

Or kasut C?

Or selipar sekali?

Eh tertambah pilihan pulek.

Sunday, November 13, 2016

Me Vs Konvo Disaster

Hari ni sekolah Zaraa buat majlis Konvokesyen. Hari ni jugak seumur hidup aku baru tahu Zaraa ada stage fright. Semua pelajar terlibat kena buat persembahan. Ada yang bernasyid, ada yang berdikir, ada yang bersajak etc... Zaraa terlibat dengan nasyid.

Minggu lepas lagi dia dok cakap tak nak perform. Tapi mana boleh nak tarik diri sebab semua orang kena perform. Pagi ni, dari bersiap pakai baju sampai ke dewan dia dok nangis tak nak naik pentas.  Ingatkan Puan Menteri ikut as a supporter ni, dia nak cooperate la.. Tapi tak jalan jugak. Aku pegi jumpa cikgu, mana tau boleh escape dia sorang. Tapi dead end. Bila cikgu datang pujuk/heret dia, dia pegi jugak la. Tapi dengan linangan air mata jugak la. Haih anak aku ni.
Cikgu pun dah takleh buat apa. Tak makan pujuk langsung. Naik pentas pun bergenang air mata. Mula-mula dia duk depan sekali. Tapi tengok air mata tetap berlinang tu, cikgu tukar letak dia kat tengah.. Nasib baik jugak. Alahai kesian tengok anak aku ni. Kalu boleh memang tak nak paksa dia. Tapi nak buat macam mana, semua orang WAJIB perform.
Start dari naik stage sampai ke sudah dia membatu atas tu. Orang lain menyanyi, siap gaya dengan suara nyaringnya... Anak aku, tak bukak mulut tak bergerak geri kaki tangan kat atas tu. Macam tunggul kayu. Nangis nonstop. Orang lain rilek je atas pentas. Tak malu tak segan langsung.
Kat umah kemain prektis depan cermin nyanyi sorang-sorang siap dengan gaya... Apa lah cik Zaraa Deana ni.. Kesian Puan Menteri kena ikut serta dalam majlis boring macam ni. Kalu duk umah dengan Bos IBM lagi best boleh layan internet, boleh ngaji smayang segala. Huh, demi cucu dia datang jugak. Tapi cucu tak nak perform jugak!
Budak-budak yang cemerlang, diorang announce lewat sket. Encik Jack must be the proudest dad on planet. Tahun ni 2-2 anak dia naik stage terima award. Me? Of course I am happy. Diorang cemerlang, aku ok. Tak cemerlang pun aku ok jugak. Sebab aku sendiri pun pernah rasa both experiences.. Dua-dua aku paham rasa macam mana. So, we just go with the flow..
video



Tuan punya badan sendiri pun punya la happy dapat piala besar dari piala abangnya... She's thrilled! Dapat hadiah besar pulak tu.. Tak padan teater air mata tadi. Lupa dah kot stage fright dia tadi tu. Turun je pentas tak berhenti mulut dia duk excited dapat piala besar dengan hadiah. Tahun depan tak payah beli stationaries dah ye. 
Budak ni memang overjoyed tahap apa tak tahu lah... Dia tak sangka kot 'hard work' dia selama ni duk harass orang suruh ajar dia membuahkan hasil sebegini lumayan. Balik umah asyik gilap piala je. Punya la naik syeh. Malam Bos IBM, Puan Menteri dengan Adam dah naik tido. Dia aje duk dengan kitorang kat bawah. Aku dengan encik Jack tengok recorded movie. Dia sensorang duk berkarya penuh khusyuk tak pedulikan orang. Tengok la apa dia tulis... Kahkahkah... Layan je lah..
Kalu yang perasan kat dewan tadi sure kata, tak padan dengan nangis beriya, tapi belajar dapat nombor dua rupanya... Kihkihkih... 

Saturday, November 12, 2016

Me Vs Irfan's Reception

Pagi-pagi lagi dah bangkit goreng mi. Kita breakfast siap-siap lah baru pegi. Nak bawak bekal pun, karang kang tuan umah bagi bawak balik semula sebab takde orang nak makan kat umah dia. Budak gedaf-gedaf ni duk usung karipap pusing frozen yang Puan Menteri bawak.. Suka betul dia makan karipap ni..  
Hajat di hati nak bertolak seawal 7 lebih nampaknya terbabas jua. Kul 8 jugak la baru terhegeh-hegeh nak turun dari rumah. Makcik aku dah pesan suruh datang awal hari ni sebab nak kena tolong buh pulut kuning dalam bekas. Kesian makcik aku, bila ada majlis kenduri kendara tapi sedara tak ramai. Terpaksa la kerah tenaga sesiapa yang available. Aku ok je, bukan ada apa nak buat pun kat umah.. Boleh je datang tolong.
Majlis Menyambut Menantu kat SP ni simple aje. Jemputan pun tak ramai. Aku enjoy small scale wedding ni. Lebih santai. Rilek pocek bak kata makcik aku.
Tugas aku kat sini takde apa pun. Tukang bubuh pulut kuning dengan standby bagi gula-gula kat bebudak je. Dah jemputan pun tak ramai, peluang cerah la aku nak mencuri tulang haha.. 

Lepas zohor tengok jemputan dah makin lengang, kitorang pun mintak diri la nak balik. Balik dari SP smayang pastu terus ke Pacific sebab nak pegi money changer.. Currency rate makin hari makin menakutkan ni baik tukar siap-siap. Kat KL tu rata-rata money changer kehabisan matawang. Masa 2014 kitorang nak gi China, duit Yuan habis. Tahun lepas nak pegi Korea, duit Won pulak habis sana sini... Giler ah rakyat Malaysia skang ni dah jadi budaya pegi oversea makan angin.
Minggu lepas masa duit pound turun semua ala-ala nak tunggu turun lagi. Nah, makin melangit naiknya.. Hoho... Tu la tamak lagi... Semua dah rugi... Kuikuikui... So, hari ni by hook or by crook kena tukar jugak duit. Dalam Pacific ni ada 3 money changer di aras dan Wing berbeza. Semua kitorang terjah sebab nak compare harga. Semua harga lain-lain. Yang paling murah tu sebelah McDonald's. Hari ni kitorang tukar duit pound dengan euro aje. Sedih tengok tebal-tebal duit RM, bila tukar dapat berapa keping je not Pound dengan Euro.. Huhu... Makin hari makin tak mampu nak pegi kenal tempat orang ni. Bukannya kita nak pegi tempat sama 4,5 kali. Nak kenal sekali pun dah makin tak mampu rasa. Bila la orang tu nak step down ye.
Pegi Pacific dengan Bos IBM aje. Zaraa tido. Puan Menteri pun tak ikut. Balik tu kitorang tapau KFC  cheesy wedges kat dia. Tengok la rambut style crumple macam tudung Dato Vida hahahahaha...

Friday, November 11, 2016

Me Vs The Clan Is Here

Few days ago Bos IBM ada tagged aku pasal PDI sales kat Sunway ni.. Perghhh 10 tahun jadi mak orang ni baru sekarang tau harga murah giler. Kain sedap pakai pulak tu.. Rugi betul zaman baby Adam dulu aku tak berkecimpung lagi dengan PDI... Selalu lalu depan butik PDI or Padini rasa segan nak masuk... Duk agak mesti mahal. Rupanya masa sale tu berbaloi-baloi borong.
Terus ajak Encik Jack datang menyerang... Gelap dalam kedai PDI ni penuh dengan manusia.. Oh macam ni rupanya... Agaknya yang kat KL warehouse sale tu camni jugak la kot... Culture shock jugak aku main sambar aje yang berkenan di hati.. Kejap-kejap belek price tag... Takut terambik yang mahal... Mana lah tau kot-kot orang lain tercampak yang mahal dalam timbunan baju murah ni...
Macam biasa lah, ambik-ambik-ambik, encik Jack bayar... Hahahaha... Zaraa punya size 10-11 tahun ni last la boleh pakai. Tahun depan kalu body makin besar (ofkos la), dah takde size dah. Alaaa baru nak pandai shopping kat PDI, size dah habis. Adam pulak, baju takde masalah sangat. Tang seluar yang susah giler nak cari. Pinggang kecik tapi tinggi. Pinggang budak 4 tahun, tapi tinggi macam 9 tahun. Raya tahun depan pening pulak nak cari seluar dia ni.
Ni sesambil tunggu Encik Jack queue bayar.. One thing aku malas akan benci sangat nak selpi ni, tengok lah muka aku yang menakutkan sekali tahap keding.. Tak selera nak tengok muka sendiri. Yang 3 lagi dalam umah ni tahan pulak tengok muka buruk aku ni.
Sempena Puan Menteri yang bakal tiba petang ni, cucu bertuah sorang ni dah siap buat list nak tuntut dengan Mamatuknya.. Dia buat ni 2,3 hari lepas... Aku tengah tengok movie apa entah... Tengah syok-syok menonton, tetiba dia tunjuk aku list ni... Ahahahaha... Gelak sampai kena pause movie. Pandai pulak dia datang idea nak buat list... Dia duk tengok aku buat list barang nak bawak pegi Europe ni. Eh tetiba dia pun ada list jugak..
Kesatu (pertama ler), dia nak buku. Mesti beli buku kat dia katanya... Skema giler anak aku ni. Secondly, dia nak mainan. Huh.. Siap lukis kotak untuk 'tick'. Yang tick tu tatau dia tengok kat mana. Aku takde la buat list sampai siap lukis kotak camtu... Imagination dia la kot...
Selit sekali iklan fish and chip encik Jack... Diet Atkins kataku. Dia tak nak makan nasi. Malam tu dia request suruh masak dory fish yang beli baru ni.. Dory fish kat Tesco ni nipis nye la hai.. Nampak tebal, (tebal ais).. Once thawed, sekeping nipis je yang tinggal.. Huhu...
Cantik la pulak kaler dalam pinggan ni. Coating untuk ikan tu sebenarnya aku pakai bancuhan tepung untuk goreng pisang sehari sebelum tu. Ahahahaha... Tepung goreng pisang yang bancuh sendiri tau, bukan Adabi punya tu. Boleh tahan jugak aku buat..  Kalu isi ikan tebal, lagi sedap.
Sementara tunggu Puan Menteri tiba, kitorang santap roti nan kat Kapitan di Mydin Mall. Bos IBM tak puas lagi makan nan. Malam kelmarin kan makan nan Kashmir kat Subaidah. Hari ni kalu tak puas lagi nan, jom kita pekena kat Mydin Mall lagi nyangkut lembut gebunya mmmpphhh... Tapi pencicah dia pulak manis melenting.
Makan-makan, ingat nak masuk dalam Mydin Mall dulu sementara Puan Menteri nak sampai... Pastu dapat mesej dari dia, katanya dah nak sampai... Kensel la tak jadi masuk mall.. Sebab kat luar macam nak hujan. Better keluar cepat. Sempat la nak tolong payungkan kalu hujan. Kitorang tiba awal 10 minit. Nasib baik tak hujan. Bila nampak Puan Menteri, terus pegi tolong heret beg rezeki dia...
Riuh rendah dalam keta bila Puan Menteri sampai... Budak-budak ni la yang paling happy semestinya... Sampai je umah terus check beg Puan Menteri... Dah tahu dah mesti ada habuan untuk masing-masing..
Happy lah diorang ni dapat hadiah... 
Tido tido tido!!! Esok pepagi lagi nak bertolak ke SP..

Tuesday, November 8, 2016

#1370 Me Vs The Glam, Massive Make Over

Sape pernah tengok hasil sentuhan make over oleh Rizalman ni? Tak silap aku Rizalman pernah tunjuk kat ig dia. Masa dia tunjuk tu, aku dalam hati gila-gila carut umah sape la ni lawa giler. Rumah Puan Seri mana la ni. Hebat tak tercapai dek akal aku rasanya. Mati hidup balik patbelas kali pun aku tetap takkan mampu ada umah macam ni.

Tanda tanya aku bernoktah minggu lepas, lepas muncul gambar kawan aku update gambar dia kat meja makan ni dengan sebijik kek harijadi... Rumah kawan aku sorang lagi rupanya. Siapa sangka hebat benar lifestyle kawan aku sorang lagi tu. Kalu dah tahap keluar masuk butik LV, Chanel, Ferragamo, Chopard kat oversea macam nak pegi beli bawang je, nak heran apa kan.
Gambar dapur tu confirm umah kawan aku, ruang lain ni aku syak je rumah dia sebab Rizalman post gambar-gambar ni pada hari yang sama tak silap aku. See stalking skill aku ;p Kalu salah, aku tak tau. 

Benda material macam ni yang buat aku rasa makin rendah diri nak jumpa kawan-kawan bila ada reunion ke apa-apa event get together.. Maklum la aku ni sape. Takde apa pun yang boleh aku banggakan pasal diri aku. Asyik bangga pasal orang je aku ni ;p Ahahaha... Orang tak bangga pun dengan aku wakakakakakaaaaaaa...