Dark Fellows

Get My Updates By Email

Friday, July 22, 2011

#761 Me Vs Stuart Little Puan Menteri

Sekarang ni Stuart Little (sebab memang kecik pun) kat umah ni makin mengganas. Selalunya kat dapur je diorang menyerang. Skang ni makin berani-berani berkeliaran kat ruang tamu bila malam menjelma. Sebelum ni aku tengok dia main sorok-sorok belakang tv aje. Malam baru ni dah berani masuk bilik aku dah. Aku tengok dengan mata aku sendiri dia menyelinap masuk melalui bawah pintu. Eh how ar? Can they shrink their body that much?
Muka aje comel. Perangai burok!
Kat dapur toksah citer la. Habis Tupperware Puan Menteri digigitnya. Despret benar nak cari makan. Sabun basuh kain, sabun mandi ketul tu, cili kering, kabinet dapur Puan Menteri habis berlubang. Cornice kat siling pun. Bila tampal, dia gigit kat tempat lain pulak. Saiko la haiwan yang satu ini. Sampah memang kena taruk dalam tong sampah, takleh biar terdedah malam-malam. Tapi tong sampah pun kena gigit jugak tu cemano? Tensi larrr.... Semua benda kena simpan elok-elok sebelum tido.

Now dah meluaskan jajahan ke bilik aku. Ingat tengahari karang nak buat operation desert storm la. Bawah katil banyak khazanah milik Iron Chef. Entah-entah habis digigit-gigit kain baju beliau dalam beg tuh. Huhu. 

Patut laaarrr.... Sepanjang aku balik ni tiap kali nak jemur kain, tengok celana kecik aku berlubang-lubang. Aiseh.. Aku dok salahkan lipas sebelum ni. Rupanya si Stuart punya angkara. Sakitnya hati. Kelmarin elok-elok je celana kecik aku tu. Tetiba nak jemur (time basuh tak perasan la sebab humban semua laundry sekaligus) tengok lubang situ sini. Buruknya!

Kaedah apa yang sesuai nak hapuskan keturunan Stuart Little ni ek? Perangkap-bila tengok ada mangsa dalam trap tuh, geli pulak nak lepas. Nak lepas kat mana? Lepas area umah ni kang dia datang lagi. Racun tikus (butir)- karang anak aku jumpa dikutip makan pulak. Bahaya. Racun cikedis-Sama jugak. Karang terjumpa dek budak ni haru biru je..

Disebabkan aku dah tengok dengan mata aku sendiri si Stuart tu menyelinap bawah pintu masuk dalam bilik aku, dah dua malam aku tido kat luar. Seram seii... Kang tengah malam tetiba dia masuk dalam comforter aku, gigit kaki aku... Takotnyeeee!!!! Dan gelinyeeeee!!!! Pagi ni masuk bilik tengok ada poop dia dua tiga bijik atas katil. Melampau. Aku nak banteras habis-habisan petang ni. Dendam giler nih. Entah-entah barang baby aku selamat ke tak kat dalam tu. Pasni nak guna sebagai bilik orang beranak cemana la... I hate rats! Oh tolonglah!!!!

Nak bela kucing pun, kucing zaman skang ni mana la layan tikus kampung busuk camni. Makan nasik pun lauk pilih-pilih. Yang terutama sekali pasal kucing ni, tak ramai yang sudi nak dok kat umah Puan Menteri ni. Sebab tuan umah selalu takde kat umah. Patah tangan pun berderat tak hengat jugak weh. Kucing mana sanggup nak dok sini walau secara kontrak sekalipun. Asyik kebulur je. Kesian.

Tolong aku fikir cara mana nak extinguish puak Stuart Little ni. Tak tahan aku. No more celana kecik menjadi mangsa ok. Sangat amarah ni.

Mak-mak buyung nak berangkat ke Pasar Tani Pasir Tumbuh. Pegi mana-mana skang ni bidan ke-7 selalunya akan ikut sekali. Takut mana-mana satu mak buyung sakit perut tiba-tiba kan. Don't play-play, Puan Menteri ada sijil perbidanan ok. Kalu setakat simple labour tuh, buleh je dia conduct sendiri. InsyaAllah. Hehe...

Ok... Jom gi pasar tani. 

No comments: