Dark Fellows

Get My Updates By Email

Tuesday, July 26, 2011

#765 Me Vs ...And The Clock Is Ticking..

Kelmarin dah masuk 37 minggu. Baby dah cukup matang I guess. Semua organ-organ dalam tubuh sudah berkembang dengan sempurna InsyaAllah... Aku dah dibolehkan bersalin bila-bila masa aje dari saat aku menaip ini.

Sebelum ni asyik dengar kawan-kawan mengeluh tentang debaran menantikan saat untuk bersalin. Sebelum ni aku belum sempat nak berdebar secara maveles. By week 33 dah kena admit kat ward. Terus stress tak patut sepanjang kat ward. Takde pulak berdebar menanti masa nak bersalin sebab tarikh operation manusia yang tetapkan. Dah ditetapkan. Just tunggu tarikh itu je la. Berdebar tang itu je la.

This time is different. Allah kasi chan aku rasa cane 'berharganya' mengharungi masa-masa dalam minggu-minggu terakhir kehamilan ni. Bila dah masuk minggu ke-37 ni, hati mula tidak keruan setiap masa. Sebab the pain will come at any time. Tiap kali nak keluar mana-mana mesti hati tertanya-tanya should I bring the bag along? Haha.. Kepoh je kan.. Padahal sakit pun belum. Koya macam keturunan wali songo, sakit je buleh terus push. Takde konsep sakit 15 minit sekali, 10 minit sekali, 5 minit sekali (bak tunjuk ajar dari Nik Pareh). Haha. Beg nak gi hospital dah siap. Tunggu sauk je anytime the sign appears.
Tengah gayut ngan Daddy. Do not disturb.
Encik Jack tiap kali bergayut dengan aku malam-malam (call free memang sodap), asyik tanya Cane, tak sakit perut lagi ke? Daddy dah tak sabar nak jumpa you la baby. Skang ni encik Jack gigih menyiapkan segala workload sebelum aku bersalin ngan sebelum raya ngan sebelum bergelar pak aji ni. Sibuknya beliau. Nak loving-loving jiwang karatz pun tak dapek la skang. *gersang**sengal***tak cukup kasih sayang. 
Duduk di bumi makanan mewah ni tiap hari makan pisang nangka. Rebus pun sodap! Memang baby keluar nanti tersengih-sengih la sebab puas hati dapat makan segala yang diidam. Pagi-pagi bedal nasik berlauk Sweet Q. (puan kaunselor, you tak beli kah nasik berlauk sebelah umah you ni). Petang-petang beli cek mek ngan goreng pisang nangka dekat Wisma. Heaven! Bila ingat nak balik Penang lepas bersalin, lepas pak aji balik Mekah nanti, hati kucar kacir. Perut pasti culture shock semula. Huhu.. Sama lah dilemma yang dibebelkan Puan Kaunselor dalam blog dia lepas balik ke tempat pemastautinan beliau itu. Semua pun pasti rasa macam tu. You get pampered here, you get all the help here, you get royal food here but however you get to leave. 

Kalaulah pintu Doaremon itu wujud!
Pesanan kepada pengikut setia siri CSIs, the next seasons akan mula ditayangkan pada penghujung September. 
CSI- 20 September 2011
CSI NY-23 September 2011
CSI Miami- 25 September 2011

4 comments:

NikNadimah said...

sweet harmony tidok eh namo keda?hoho byk kali beli...nasi lomak dio pon sodap,encik nopal brehi benar nah.

beh aa mung masih dpt menikmati segalo kemewahan makanae yg ada di sana...aku jgk sni bermula x tahu nok makei gapo.mujo mok aku bbekal muffin pisey hok enak ini.

K-Addicts said...

mah:sweet harmony ek??? haha..suka ati aku je bantai.

sari duo nih buleh la aku menikmati lagi.dei branok gak, kelih sajolah aku. tu iron chef dok hambat trip nok bui aku makei mcm2 sblm aku dei branok. how thoughtful of her.

jie @ azie said...

sedak nyo 2 ore sahabat aku ni menikmati makanan di bumi mewah makanan.. aku jah la duk gigit jari dgn entry mu teh..sedap nyo pise nangko buat pengat..yummyyy!!!

K-Addicts said...

jie:xdei nok wak pengat jie..rebus pun abih licin smacei...