Dark Fellows

Get My Updates By Email

Friday, August 5, 2011

#773 Me Vs Hoping In A Stressful Condition

Pagi ni MIL datang melawat dengan Orang Kaya Apal dan Puan Bininya. Puan Menteri, encik Frodo ngan encik Jack pun ada sekali. Pagi tadi doktor round cakap nak test darah Zaraa nak tengok sama ada sama group dengan darah aku ke tak. Huh, kesian Zaraa. Tiap hari ada aje diorang nak kaji pasal dia. Be strong ye darling!
Malam bila doktor datang round, aku tanya lagi bila buleh discaj. Sekali dia cakap takleh discaj lagi sebab nak observe paras gula dalam darah Zaraa. Diorang concern takut dia hypo. Hmmm... Hati dah tak sedap. For this, they have to test her every 6 hour. Kuning dah turun ke 145. Tapi doktor suruh letak jugak under foto, nak suruh turun banyak lagi. Else, takut esok-esok dia naik lagi.
Malam encik Jack datang melawat dengan encik Frodo ngan Puan Menteri lepas terawih. Aku sangat-sangat tak tahan la nak menangis. Sebab tubuh sangat tak larat nak jaga dia sorang-sorang kat sini. Sini mana buleh ada peneman. Nak kencing berak pun payah kalu baby tengah meragam. Sangat stress ok. Sepatutnya lepas beranak, si ibu kena rehat banyak. Tengok orang zaman dulu-dulu. Baby orang tua yang jaga. Pegang baby time nak breastfeeding aje. Yang lain-lain semua orang lain yang tolong uruskan.

Puan Menteri dok sedapkan hati aku, esok discaj la tu InsyaAllah.. But somehow, deep inside my heart guided by mother's instinct dok rasa esok citer takkan habis lagi. Lepas satu, satu diorang discover pasal Zaraa ni yang tak stabil. Kesian Zaraa. Kesian jugak kat diri sendiri tak cukup rehat. 
We'll see esok drama cemana pulak. Aku la drama queen itu. Senang benar nak nangis. Cemana nak jadi mak beranak dua ni. Orang yang melihat tu senang la cakap. Diri yang menanggung ni la yang merasa.

2 comments:

mommyNadia said...

Sabar Teh..hopefully everthing goes well.InsyaAllah.
Skrang ni lain macam dulu, nadia pun handle the baby myself,ms jaundice duduk hspital skali sb nak bf!

Sabar ek!

mem fiza said...

sabar lah madu.kena kuat semangat..aku dulu same gak anak 2nd..masuk wad sehari gak kes demam kuning..xmo duduk bawah lampu..asyik nak bergayut je..lastly nurse ambik bwk lari..nangis tak ngais tak tahu..sbb nak bg mom rest waktu mlm..tapi kalau nangis nurse mesti sumbat ngan susu formula..yg penting.kalau duduk asing ko selang 2 jam perah susu..nak bg jadual sikit..hormon utk susu tak byk kot..usaha tangga kejayaan dear..tata