Dark Fellows

Get My Updates By Email

Sunday, August 21, 2011

#783 Me Vs She Is Getting Heavier

Encik Labu Labi sedang mengasuh. Sila jangan kacau.
No wonder Puan Menteri dah takleh nak mandikan Zaraa. Tadi nurse desa datang visit sambil timbang. Dia dah 2.9kg hari ni. Yay!!! Susu 2oz pun tak cukup dah. Sebelum tu dah gomol t*t*k kiri kanan dah. Makin melebar la anak dara aku ni.
Nurse sedang buat persiapan nak timbang Zaraa..
Tak jatuh ke????
Oh kelmarin ada isu si Zaraa ni. Citernya susu dia dah habis. (okey, aku failed bf journey harap maklum) Nak beli la susu topap tuh. Mula-mula encik Jack beli susu tu dulu Zaraa belum kuning dan belum masuk wad dan belum buat blood test dan belum tahu masalah terlebih darah ni. So, bila beli susu tu kelmarin, baru perasan kat kotak susu tuh tertera "...dengan zat besi..." Hayoh! Selama ni dok feeding dia dengan benda yang tak sepatutnya. Rasa sangat bersalah. Manusia yang terlebih darah mana buleh ambik zat besi. Tak perasan pulak selama ni. Maklum la. Dah 4 tahun jadi mak orang ni asyik concern kat susu untuk senang kareb je. Susu yang ada/tak ada zat besi aku tak ambik pot sangat. Tapi ada ke fm yang tak bubuh zat besi?

Tadi Puan Menteri ada sesi fisioterapi kat HUSM. Habis fisio beliau singgah tanya doktor paeds pasal susu Zaraa tuh. (senang kan ada kuasa bekas menteri kesihatan HUSM ni). Doktor cakap takpe susu tuh ada zat besi. Sebab susu mana-mana pun semua ada komponen tu. Ada pun sikit je, tak banyak. So, takla merbahayakan sangat untuk si Zaraa ni. Cuma jangan beli yang 'fortified' with iron sudah la. (ada ke?) Lega la dengar doktor cakap camtu. Doktor cakap, nanti 15 september ni sesambil ambik darah untuk blood test tuh, dia akan suruh ambik lebih terus. Kira kasi buang terus sikit darah Zaraa. InsyaAllah things will be okay. Camtu je ke? Macam senang sangat je bunyinyer.. 
Petang ni tengok Don Daniyal lagi... Tergila-gilakan ustaz kelakar ni apa kes pulak. Siap hantar request kat fesbuk dia lagi.. Kuangkuangkuang... Sesape ada masa tengok-tengok la TV Hijrah. Best kalu dia yang preach. Segar bugar mata dari start sampai ke habis. Kalu hari-hari, tiap jam pun tengok dia kasi ceramah kat tv, ada chan aku nak jadi insan kamil.

InsyaAllah amin.

6 comments:

NikNadimah said...

xpo la mix doh fm tapi try la boost up bm...mana tahu miracle tibo2 xpyh beli fm doh...

ala budok smeta jah besar heh...naufal tubik 2.4kg tp tumbesaran dio aku tgk supo jah dgn budok2 hok branok 3.5kg.lebih baik besar luwa drp besar dlm perut.

mommyNadia said...

nati raya mari besut dak??

K-Addicts said...

mah:tiap ari pun offer kopek dulu.dio xsei kopek baru bui botol.kadei2 susu nitik, tapi dio tido gak aku peroh buh dlm botol.bilo bangun nok nyusu, aku bui la hok peroh tu. tapi xbanyok la. skalo gak buleh 1oz jah hok peroh.

K-Addicts said...

nadia:xsure la.kalu ikutkan, raya tu tak abis pantang lagi.

zahira said...

terserlah dah muka adam mek zaraa ni :)

K-Addicts said...

kaklong:tiap hari muka dia lain-lain. hari ni macam muka enjelina joli.. hahaha..