Dark Fellows

Get My Updates By Email

Wednesday, September 14, 2011

#793 Me Vs Just A Rambling Post

Has anyone told you that watching at a baby's face is something insatiable? 
Kmarin Zaraa dah selamat bersunat. Huuuuuuuu~~~~~ Pengalaman ni buat aku rasa macam serik nak beranak anak pompuan lagi. Sebab tak sampai ati tengok anak sakit kan. (nak basuh kareb dia semalam pun aku suruh Puan Menteri yang cuci sebab aku takut dia sakit. ;p Surprisingly, dia dok tersengih-sengih masa orang cuci) Tanya la ibu mana-mana pun sape yang sanggup tengok anak sakit. Apa pun, it's part of life. Semua orang yang ada anak pun kena lalui jugak. Yang ada anak jantan, nanti besar-besar bersunat jugak. Arrkkkkk!!!!

Semalam mandi bunga la aku. Konon lepas 'pelepas' kan... Mak aiii.. Wangi giler! Lepas cium, cium (hidu) air bunga tu. Lepas ni kalu rajin, buleh la mandi bunga ala spa-buat-sendiri. Kat pasar siti khadijah ada je orang jual bunga 7 jenis (dan segala kelengkapan dan keperluan untuk tujuan 'pelepas' ie:benang mentah, sirih pinang, bedak sejuk etc) Ada duit, semua buleh beli. 
 
Dulu masa bersalin kat encik Frodo, MIL bawak aku 'pelepas' dengan bidan tersohor Kampung Apal. Cara dia buat lain dengan bidan slash tukang urut aku buat kmarin tu. Nak tergelak aku. Encik Frodo di summersault terbalik kuang tapi tak menangis pun. Entah apa jampi serapah dia baca entah lah. Hihi. Nasib baik tak uli tepung buat bentuk b*bi. Kihkihkih. Tatau la. 
Versi nenek main game.
Versi cucu main game.
Puan Menteri skang sudah pandai coba-coba main Angry Bird yang aku install untuk encik Frodo. Kehkeh. Pasni jangan berebut pc sudah.

3 comments:

Anonymous said...

hahahhaha mama main angry bird??? hahhahahahhahahhahahahhahahhahahahhah

sapo ajar? sure mama lepas geram ngan lastik2 tu hahahhahahahhaha

ohh sweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet sungguh gambar2 adam & zaraa...he's a good boy and syg adik! how i wish i go a brother too!

eh eh gambar zaraa 1-4 tu mcm baby kat tanah besar cino hahhahaha besar2 & bolat2 gitu la

gambar no 5 baru napok tino..hahhahah amoi amoi..tido pun muko bekeng hahahaha
suka suka suka
-kakak-

jie @ azie said...

lain doh skit muko zaraa.. dari sehari ke sehari beruboh semace muko baby ni.

K-Addicts said...

jie:muko koho beruboh, perangai pun koho mace2 doh...