Dark Fellows

Get My Updates By Email

Sunday, October 23, 2011

#809 Me Vs Aku Bosan

Bosannya. Habis semua CSI season baru aku marathonkan kelmarin. Teramatlah bosan. Sejak ada pacifier ni sempatlah aku online sekali sekala. Tengok mood jugak si Zaraa ni. Skang ni macam nak banjir dah area sini. Asyik hujan aje tiap hari. Lagi la tak tahu nak buat apa. Encik Frodo asyik mintak nak main beskal kat luar. Zaraa asyik nak jalan-jalan. Mak ai. Bosannya bila dua-dua restless.

Si Zaraa nih skang kalu nak paksa dia minum botol,  kena berzikir baru dia minum. Kekadang sambil dukung bawak round satu umah. Selagi tak habis ke titisan yang terakhir tuh, selagi  tu la takleh brenti berzikir. Kalu stop, dia pun akan brenti hisap. Bekasan tangan Nik Aziz katanya ;p Seeing it at a bright side memang bagus la kan berzikir sepanjang feeding dia. Telinga dia pun dok dengar perkataan-perkataan yang baik. Itupun kekadang tak jalan jugak. Haih. Banyak dugaan  betul nak besarkan anak dara ni. Encik Frodo dulu pantang sua ke mulut tak pernah tolak. 

Semalam encik Jack sms & call. Dia cakap kelmarin diorang shopping habis-habisan. Dah pos pun bungkusan dengan air zamzam 10L ke alamat Puan Menteri. (musykil aku, selalunya no lot umah Puan Menteri ni dia selalu failed-aku pun lupa nak tanya semalam) Aku tak kirim apa-apa pun kat dia. Cuma mintak dia doakan aku sihat-sihat je untuk langsaikan semua posa-posa yang tertunggak. Mudah-mudahan Allah makbulkan. Itu dah cukup bagus untuk aku.

Skang ni kalu tengok tv tunjuk kaabah tuh, aku cakap la kat encik Frodo yang encik Jack ada sembahyang kat situ. Terus cakap kat aku Mommy Adam nak pegi Mekah. Dok ulang-ulang mintak aku bawak dia pegi Mekah. Budak-budak. Apalah diorang tahu pasal haji dan Mekah.

Kelmarin pegi ziarah jiran Puan Menteri sakit. Mengekor la semua penghuni rumah sebab kebosanan kan. Encik Frodo bukannya nak naik umah orang tu. Mentang-mentang takde toys. So aku dok pitah dia kat bawah je la. Sekali dia datang bagitau aku, Mommy, ada tikus dalam sangkar. Terpinga-pinga aku. Mana ada orang bela tikus dalam sangkar. Bila pegi tengok, hoh bukan tikus la... Arnab. Sia-sia je ajaran aku tunjuk flash cards bagai. Sekali arnab dibilang tikus. *hancur hati.

5 comments:

Mama said...

mek, aper lagi mek...dah boring tu, bolah lah mulakan sessi early education...hahahha...gile mung..ade fasa boring...aku tak sempat nak fikir boring...memang tak cukup masa anak 3!!!

K-Addicts said...

ct:tak boleh la aku ct oii...asyik nak menyinga aje keje. langsung takleh nak upkan sket sabar tu.

Anonymous said...

hahhahahhaha comeinyoo tikus adam! hahhahaha
-cik long-

NikNadimah said...

dey dio nok borim....aku sero masa x ckup sari2.nok lipat kain pun xdey.huhu.

K-Addicts said...

mah:ofkos la.mugo loni kei dok kb lagi.sikit lagi bilo xdok esisten, bersilat la aku.mu tgk je la blog aku gano nati aku kelik penang.

tp kei, serius buring mugo xtubik mano2 sepanjang lepas branok ni.