Dark Fellows

Get My Updates By Email

Tuesday, November 22, 2011

#826 Me Vs 7 Hari Lagi

7 hari lagi Encik Jack ngan MIL balik. 6 hari lagi epoimen cek mata dan darah Zaraa. Naik umah baru tatau berapa hari, atau minggu lagi. Banyak betul agenda. Tu citer aku yang nak pindah umah. Yang Nik Pareh nak pindah negara tu belum citer lagi.

Time anak sorang, buleh la nak berblogging bila-bila masa. Siap ada air soya kat tepi laptop. Now anak dua, nak berblogging kena berebut masa dengan macam-macam. Encik Frodo misalnyaa, memang tak kasi chan kalu nampak laptop ni on aje, mesti nak main game. Laptop off pun dia pandai klik bukak internet. Klik situ sini secara sebarangan, last-last buleh jugak main game atau tengok car crash kat youtube. Kalu dapat logo 'f' (facebook), habislah. Dari fesbuk tu dia akan cari video yang orang upload then easily accessing youtube. Dapat la tengok car crash atau benda-benda perlanggaran yang lain. Sekali dapat mouse kat dia, memang berjam pun takpe. Tak makan, tak minum. Pegi toilet pun mata melilau takut aku shut down.
Kadang-kadang tu sampai kena kunci pintu tak nak kasi dia interrupt. Baek punya mak kan?! Haha. Time dia kacau adik, aku bawak lari la si adik masuk dalam bilik. Sambil tunggu Zaraa tido, sempat la aku online be it for surfing or facebooking or simply for blogging. Nampak tu, sambil hayun buai sambil menaip. Ko ado?!
Nanti balik Penang lagi la takde masa nak mengadap blog. Tatau apa citer la tinggal umah 4 bulan ni. Bulan ni ngan bulan lepas bayar sewa free-free je. Tapi takde orang duduk kat kondo. Kena buat persiapan mental dan emosi la nak menghadapi situasi umah yang lama ditinggalkan tu. Dengan debunya. Dengan taik cicaknya. Dengan toiletnya (yang ni paling seram). Dengan peti sejuknya. Dengan bau hapaknya segenap umah. Nak-nak pulak skang ni musim hujan. Lagi la worse kan.
Tuan punya kaki comel kat atas ni dah bangun. Got to go. Nanti sambung lain.

2 comments:

Mama said...

hehehe..mek...zara semakin cute...auw...

btw..pasal puree pumkins tu...aku kupas rebus blend...itu shj...tapi nak buh aper2 pun ok...aku mix pear hari ni...ok shj...

tunggu lah...nanti zaraa besar..boleh start weaning...best bila kite boleh masak macam2...macam faris lah...semua aku sumbat...hehehe...

tak sabar tunggu cik jack balik?..hahaha..saje usik....mesti best dia balik tu...dia pun rindu pada mu...heehe...

Anonymous said...

heya tehsuraya.blogspot.com blogger found your website via Google but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered website which offer to dramatically increase traffic to your website http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my website. Hope this helps :) They offer seo elite search engine submission seo backlinks buy quality backlinks
backlinks builder Take care. John