Dark Fellows

Get My Updates By Email

Saturday, January 14, 2012

#831 Me Vs Thank You

Terima kasih kepada yang tak putus-putus bertanya kenapa blog ini bersawang. Secara emosinya, aku sangat letih. Penat naik umah baru? Bukan. Penat jaga anak dua tanpa Puan Menteri? Pun bukan. 

Sejak day one ada kat Penang, semua tak sihat-sihat sampai ke hari ni. Kitorang dok recycle sakit yang sama sepanjang almost 2 months here. Penat, tersangat. Tak boleh nak gambarkan dengan kata-kata. Syukur sangat-sangat sepanjang masa-masa yang paling sukar, Puan Menteri setia di sisi. Thanks Puan Menteri. Semoga syurga sahaja balasan atas segala kebaikan yang puan berikan tak berbelah bagi itu. Memang walau saya kaya multi billionaire sekalipun, saya takkan mampu membalasnya dengan harta dunia. I really appreciate your help.

Kalau boleh, aku tak nak ingat segala kekalutan yang berlaku. Zaraa, Adam, Encik Jack dan aku saling sakit silih berganti. It's breaking my heart seeing my boy lying on bed, takleh bangun, takleh main, takleh makan, takleh minum for few days. Bangun ke toilet pun berpapah. Kelantan berduka kah dengan peninggalan kitorang???? Atau kuman Mekah yang sangat degil tak nak berpisah dengan anak bini encik Jack?

Dari minggu pertama berada di Penang sampai la minggu ni, aktiviti mingguan adalah berkunjung ke klinik Panel, Hospital Seberang Jaya, Hospital Bukit Mertajam. Peritnya. Bilakah semua orang akan sihat walafiat? Nak daftar Adam masuk school pun kena hold dulu. Sakit mata tak baik-baik lagi. Nak jab Zaraa pun dah 2 minggu lewat sebab dia tak sihat. *sigh.... Ya Allah, make it easy on us.

Bagi yang bertanya bila aku nak buat home tour, sila bersabar ye. Rumah belum siap kemas lagi. Sejak Puan Menteri balik, memang unpacking pace menjadi sangat slow. Zaraa been so cranky all day and night. Cooking task now is not as easy as before. Kadang-kadang satu hari makan benda sama sebab takleh nak masak dengan dia asyik melalak. Kemas-mengemas, unpacking, semua on hold. Skang ni kul 10malam, semua dah tido. Penat giler bila semua tak sihat.

Ikutkan memang banyak nak share citer sepanjang yang berlaku. Tapi secara emosinya, aku sangat letih dengan apa yang menimpa. Bertimpa-timpa. I always believe, each starts will have the ending. Semoga segala dugaan akan berakhir dengan kemanisan amin.

4 comments:

R I N I . R A N I said...

Mmg penat bila anak2 kecik sakit. Penat satu hal, risau satu hal...semoga mung anak beranak cpt sembuh. Juz think positive, bila anak2 kecik sakit mcm ni, secara automatiknya their bodies are building antibody :)

mem fiza said...

ko sakit ke mek teh..sabor bebanyak..penghapus dosa tu

jie @ azie said...

oo.. 1 family sakit..pehe2 teh bila aku pun keno gitu jgk .. meme letih :( semoga mu sekelurga cepat sembuh.

NikNadimah said...

akhirnya kerinduan ku terubat jua tapi tiadakah sekeping 2 gambar utk aku?huhuuuu....