Dark Fellows

Get My Updates By Email

Monday, February 6, 2012

#833 Me Vs No More Lactulose, No More Milk

Ukur tinggi.
Hari ni Adam ada epoimen gastro kat klinik paed HUSM. Setelah sekian lama menunda! Datang jugak harini sebab nakkan stok lactulose secara percuma. Malas kan nak beli. Semalam tido kat Apal. Saje nak jumpa MIL. Kitorang sampai dulu, dia petang baru sampai. Aku dengan Huda pegi jemput MIL. Peh, MIL balik dengan dijemput kedua-dua menantu perempuan kesayangan. *sayang ke? Terkesima aku tengok MIL balik pakai wedges. Tinggi pulak tu. Bab jangok, memang aku kalah.
So, pepagi lagi kitorang cabut balik KB semula. Encik Jack nak kena teman Bos IBM gi bank urus hal pusaka. Aku ngan Puan Menteri ngan bebudak pegi hospital. Oh harini ada rezeki dapat jumpa pakar sendiri. Sebenarnya jumpa doktor picisan aje. Bila sebut nama Prof Noorizan, tetiba je tersengih dia lalu dalam bilik tu. Hoyeh! Alang-alang dia dah memunculkan diri depan kitorang tu, dia review la balik kes Adam ni. Potpetpotpet, dia suruh stop susu dengan lactulose immediately. The main purpose adalah nak suruh dia lapar dan rasa nak makan. Masalahnya dah puas bait dia nak kasi minat nak makan. Tapi tak nak makan jugak.

Bila semua cadangan dia aku cakap dah try tapi failed, last-last Prof Noorizan suruh refer child psychologist. Hahahaha. Hambek! Terbaek. Dia cakap, Adam ni dah tahap kena  refer pakar saiko kanak-kanak. Kita nak tahu sebab kenapa dia tak nak makan. Hoh. Kita tunggu dan lihat uols.

Bab refer tu aku suka. Bab stop susu tu aku resah sket. Hmmm... Berjaya ke? And nak stop lactulose immediately? Oh kesian la kalu dia suffer nak kareb cemana? Huhu.... Alahai anak aku. Tapi macam pakar cakap la, kalu dok bagi susu, dia kenyang dengan susu sebab tu dia tak nak makan.

Haih, susah!

No comments: