Dark Fellows

Get My Updates By Email

Friday, March 2, 2012

#850 Me Vs The 7 Months Old Girl

Makin hari, makin lasak makcik kat atas ni. Pantang terlepas pandang sikit, ada je perbuatan terlarang yang dia buat. Tiap hari sakit jantung aku dibuatnya. Kutip dia, letak kat lain, bila pandang balik dok kat lain pulak. Panjat sana, panjat sini. Asyik terperanjatkan aku aje. Is it time to find a walker? 7 bulan dah buleh boh dalam walker ke? Pinggang dah kuat la I supposed. Tu, asyik dok berdiri tepi sofa je keje. Kalu pinggang tak kuat, takkan buleh bangun sendiri sambil pegang-pegang tu. Bath time pun sangat susah skang ni. Boh dalam tub, dia nak bangun. Ayaya... Tuan kecik lagi. Tapi eksyen nak berlagak macam budak besar.
Kena cari walker, kena cari walker. Walker Adam dulu aku dah buang sebab dah rosak. Mahal sangat kan beli dulu hahahha. This time pun tak bajet nak beli yang mahal sebab tak bercita-cita nak gilirkan walker ni dengan anak yang lain. Tak paham? Hihi. Kalu ada orang offer nak bagi used walker kan best. Tak payah beli. Budak-budak bukannya pakai lama pun benda ni. Bila dah pandai jalan, mana mau dok dalam tu lagi.

Ayya.. Budak rambut kobis bunga dah sedar. Takde chan nak blogging panjang-panjang. Daaa~~~

4 comments:

mem fiza said...

kalau dah pandai imbang duduk okey aje guna walker..selamat sikit dari dia panjat2 merata..nak buat kerja rumah pun senang..kalau takut dia gi tempat2 yg x sepatutnya, ikat tapi kat walker, tambat kat mana2.. walker eryna beli kat giant yg harga dlm rm50.setahun dah reput kain..pastu farhana punya dee beli yg rm90++.. sampai sekarang tahan..utk anak muatan berat..

niSamiR said...

bagi aku takyah walker kot..naturally dia strong dgn sendirinyaa..hihihi..aryssa dulu aku igt bg dia time umo setahun sebulan kot tu pon sgt jarang..pastu leh jalan semdiri...ada study yg kata, xyah bagi walker so dia akan pk sendiri jalan mana mau di tujuuu..lg satu bg dia merangkak puas2..kan itu satu natural proses???...my 2 cents..;)

Mama said...

aku put dlm walker HANYA utk aku masak shj...sebab dia pandai bukak drawer dan usik tong sampah aku....yg lain...memang dia berdiri, tak teh or merangkak shj...hehehe...ikut lah mek..mana senang...;-)

MiJa said...

terpaksa jugak bg walker sbb x buleh nak membuat pekerjaan lain.asik nk berkepit jah.huhu.bila duk dlm walker jauh skit la dia mengembara.zharif dulu x buh dlm walker pun,tp zakwan ni aku terpaksa...huhu