Dark Fellows

Get My Updates By Email

Monday, March 19, 2012

#856 Me Vs Berbunga Nafsu Serakah

Gambar tak ikut turutan cerita. Pandai-pandailah sesuaikan dengan perenggan mana. Kahkah.
Ini entri perihal aktiviti hujung minggu kelmarin dulu. Macam biasa la kitorang yang membosankan ni. Pegi pasar, pergi Tesco, balik rumah-masak-makan. Cuma part yang bestnya, pergi pasar kali ni tengok Cina jual pokok bunga tu ada. Mata terus tertangkap kat hydrangea, my favourite. Pastu spot pokok limau purut-must have. Pastu pokok markisa-must buy too. Ayooo.. Lari bajet camni. Nasib baik Cina ni jual murah daripada harga kat neseri. Aku beli hydrangea ngan pokok limau purut je dulu. Markisa later-later. Susahnya bajet ketat ni! (padahal kalu beli pun encik Jack bukannya marah pun.Biasalah naluri simpati isteri pada sang suami) 
My lil bar code reader.
Skang pegi Tesco dah tak bawak stroller. Buh Zaraa terus dalam shopping cart aje. Lapik sleeping bag comei ngan bantal je incase dia nak tido. Dok dalam stroller boring, dalam troli la best buleh cek barang ala kastam eksesais di raja malaysia. Puas duduk, buleh berdiri. Puas berdiri, buleh panjat. Dalam stroller mana buleh.
Adam dah tak nak dok dalam troli dah skang. Perasan dah big boy kot. Dah tak lari-lari suka hati dah skang ni. Pantang tak nampak kitorang, mesti jerit kuat-kuat panggil kitorang. Tak pun nangis terus. Hoho. Dulu suka ikut orang sampai hilang kan. Now takleh berenggang pulak. Skang ni dia tukang tolak troli. Dah boleh harap anak bujang aku ni. Besar dah dia.... *sobs.. Pergi Tesco skang kena ambik 2 troli. Satu untuk buh Zaraa. Satu lagi buh barang. Nak cepat, buleh separate ways.
Thanks darl for helping me :*
Sabtu kitorang ada tetamu datang dengan anak-anak yang tak sihat. Sorang berhingus. Sorang demam. Oh maaaaannn... Zaraa baru je nak baik. Ya Allah, please don't let my baby get the flu again. Tak laraaaaaaatt.. Huhu. Don't get me wrong. Aku sangat teruja bila orang nak datang umah. Specially yang ada anak baya-baya our kids. Adam seronok kemain ada kawan baru ni. Siap pimpin tangan lagi main sesama. But please bring your kids only. Leave the germs behind. Kasihanilah aku dan Zaraa yang dah berbulan-bulan asyik tak sihat ni. Dan sangat susah untuk sembuh. Tapi kalu dah lama tak jumpa, ini aje kesempatan yang ada nak buat cemana kan? Aku paham. Tapi itulah...... Susahnya ada baby yang susah nak baik ni....

To my ex-MJSCPC friends, kelmarin saudara Rohaizi Ismail ada singgah umah aku. Dia ada buat attachment ke apa kenama terma perubatan yang dia panggil. Dia buat master surgeri. So kena datang buat attachment 3 bulan kat GH Penang. EG masih seperti dulu hilai tawanya. Cuma makin hensem, makin pembersih penampilannya. Nama pun doktor kan. Macam biasalah, bila dah jumpa tu sembang pasal kawan-kawan semaktab la. Citer pasal Mawaddah yang excellent di semua tempat dia pergi, citer pasal Sherrini, Ayob, Jeril, Mael Giant, Kolil, Udeng, Kak Lah, Sakinah, Sarah, The Three Flowers At The Back, Pakli, Ajih, Miss, Lyss (kawin tak ajak kengkawan pun), Ju, Rini (haha aku tolong broadcast pasal mu), Gayah (sorry ct, aku sebut nama mu diorang blur-blur, kena sebut nama glemer baru cepat ingat ;p), Sly etc,etc... How time fly fast. Dah 14 tahun pun. Kalu ada anak, dah tingkatan dua.

Mawaddah nak masuk 3 dah anak. Encik Jack perli aku, doktor pun nak beranak ramai, aku ni surirumah tak keje pun anak dua dah serender... Oh rupanya masuk tengok aku bersalin aritu tak terkesan apa pun kat dia. Dia kata sakit sekejap je kan. Hoh. Kalu orang laki Allah bagi buleh beranak, aku rasa encik Jack pun serender. I'm not talking about the pain. It's the confinement thing. No icy drink, die. Hahahaha... Dengar anak melalak pun tak suka, buat apa bini beranak reramai. Tak kisah la status ko Queen Elizabeth sekalipun.

Zaraa's milestone recap:
-dah start babbling. Comeinya suara baby. Macam kicau anak burung!
-dah memanjat dengan konfident
-kalu lapar suka buat pap-pap-pap mulut
-pandai attack Adam kalu serabut kena kacau
-pandai growling
-sudah start minum 4oz (kehkeh lambatnya)
-suka main keta Adam
-sudah pandai menjerit dan membuat bising kegirangan
-kalu aku takde, otomatik dia akan cari kat dapur.kalu takde kat dapur, terus dia ke toilet cari aku biar pun aku kat tempat lain sekalipun.
-asek lapar sajo. aktif terlajak kot. haha ayat Kelantan.
-sambil makan, sambil menyembur

9 comments:

mommyNadia said...

sapa hati dak sebut pun name kite sob sob..hhahahaha!!
mazhab lain kan, kelas tikat atas ngan bawah..dak sebullu..wuhahahaha!!
Tapi dulu2,kalau sebut budak kelas G, terlintas kesopanan dan kesusilaan ahli2 nye..

btw, tingat mase kat pc kan..suka borak ngan cik ct kite..kecoh mulut dia..serius ngan blog diva mmg tak silap skali,2 je kut keccek..asrama pun lain tikat :)

btw, I ada hot gossip..tapi tak mboh buat statement, karang salah ayat,kena ban..
tak silap aritu nmpk bdak pc *kalau sebut mesti kenal sb glamer dgn senior*, tak silap mcm kawen orang dah berumur, ada anak dah beso2..tapi gaya dia lah tak tahan..mase bujang pernah jumpe klcc, gaya seksi..skrang gaya mak datin tu..nak gelak pun ade ;)
sapekah???

R I N I . R A N I said...

Lyss kawen doh??? Wah...wah...dop ajok pun. Miss apa kabar? Anok dio sihat doh ko? Kak lah? Kin? Update weh...rindu sungguh aku ke sek2 ni

Mama said...

apa yg mu umpat pasal aku ni mek...hahaha...ops...aku x kenal pun budak ygko tulis tu...siapa?...sorry...hehehe

Blog Diva said...

nadia:hoh sape la itu? alaaa menciknye main klu2 camni.bgtau terus lah!!! wakakaka...gossip mana best ckp skerat2 neyyy...

kita ada ckp ke masa kat maktab? x ingat pulak.. hihi, serius masa EG mari baru ni memang xingat pasal nadia. ehemmm, sepupu nadia sendiri ni pun takde sebut jgknye wakakakakka...

Blog Diva said...

rini:aku tahu lyss nikoh pun tgk dlm fb.xtahu la kalu dia ada invite bdk2 kelas G.Aku laki bini takdok plk terima kad.

Blog Diva said...

ct:dia tanya mu kijo kat spital mana. aku story la serba sikit.

NikNadimah said...

seronoknyo tgk mu bercucuk tanam...aku menyuarakan hasrat ko encik N dio kato hold dlu projek berkebun sbb tanoh x comey.tanae pandae,serai mapuh kerah aritu.huhu....

u wait!hahahaha nti ado pokok duye,duku,moktae....

najmi said...

comel la rambut zara lebat molek

Blog Diva said...

mah:haha kalu bbuoh tu wojik ata kakku tuh.aku kecik ati dgn pohon kari aku tu.napok koho nok kering.toksei hidup ko nge aku?

oloh, aku nanei dlm pasu jah.apo kelah kalu nok banding nge mu.ofkos feeling lebih kalu tanei direct atas tanoh.frah aku ni xleh nanei pohon lengkuah atah tanoh.sini doh la payoh nok jupo kkkuah kuning supo hok klate tuh.

mimi:lebat sgt la sapa keno gahar scalp dio sokmo. dandruff, daki, Ya Allah!!!! Tebal supo rambut dio la.