Dark Fellows

Get My Updates By Email

Friday, April 27, 2012

#876 Me Vs My Cheeky Daughter

Anak kelantan sejati. Jilat budu.
Salam Jumaat semua. Hari ni nak share  milestone Zaraa. Takde modal nak merepek hari ni. Sebab sibuk tak senonoh nak marathon Nora Elena sampai habis. Okay aku memang ketinggalan. Puan Menteri pulak dok racun aku tentang kesedapan Love Rain. Oh no no no no... Beliau memang tererist bab meracuni fikiran aku untuk terjebak dengan citer Korea lagi. This is not good. Kahkahkah. Dia nak follow citer apa pun takpe la. Bukan ada kanak-kanak riang dok merengek minta perhatian, mintak nak makan, mintak nak susu bagai. Haih.
Anak Penang celup.
Awat la Penang takde ni.
Kelmarin lepas hantar Adam sekolah, kitorang girls outing ke Tesco. Best pulak rasa keluar takde lelaki terhangat di pasaran ni. Nak belek-belek barang orang pompuan pun takde halangan. I wish I can drive! Uuuurrrrgghhhh!!! Bestnya kan, hantar anak pegi sekolah pastu pergi market, pergi Tesco sendiri. Kalaulah aku buleh drive, pasti aku terasa diri di tahap legendary. Peh.
Kelmarin beli kasut ni kat Zaraa. Kasut mommy Nadia bagi tak padan lagi. Kena hold dulu. Ada yang ni lagi lagi kecik, buleh la pakai dulu. Hihi.. Comei pulak budak-budak pakai kasut Mary Jane camni. Mommy pun ada masa kat matrik aritu. 10 tahun lepas memang trend kasut mary jane lah kat KYPM Bangi. Aku punya dulu cap Vincci. 

Eh lupa. Nak citer pasal milestone Zaraa kan. Zaraa suka mencangkung skang. Main sambil cangkung. Dok sesaje pun sambil cangkung. Makan pun sambil cangkung. Kalu orang berzikir, dia akan bikin sound efek ala-ala berzikir jugak la. Now dia tengah 'kemaruk' makan. Baru ni kan dia tak sihat. Now dah sihat, qada balik la makan-makan. Tengok orang makan sure datang dekat mintak orang suapkan. Dah tak makan bubur dah skang. Nak makan adult food. Aku suap nasi dengan lauk camtu je kat dia. So, skang ni tak buat stok dah. Puree pun tak suap dah. Dia nak chunky-chunky food. Dah ada 2 gigi kan. 

Kelmarin kat Tesco ramai wonder dah berapa umur dia. Tengok tuan kecik, tapi boleh berdiri dalam troli. Diorang ingatkan dah setahun tapi body size kecik. Bila cakap 8 bulan, terkejut. Bila cakap dah buleh jalan, lagi terkejut. Zaraa, Zaraa. Awat la cepat sangat.

Boring la entry ni. Nak pegi tengok Nora Elena lah.

10 comments:

jie @ azie said...

Citer bab drive ni, aku pun mace mung jgk dulu teh. Ore lain maso di uni doh ado lesen keto, aku ado lesen moto jah. Bila doh start kijo, xdok lagi lesen tp bilo nok nikoh tu en one pakso aku ambik lesen keto. Meme mulo2 tok soh cito la, gigil tahap gaban..mace2 ado nak terkucil la. Pahtu ambik lesen sapa 3 kali pulok tu, huhuhu.
Try la drive teh, kuatkan semangat..chaiyokk..chaiyokk!!

mommyNadia said...

hikhik...try recall balik kasut bagi Zaraa..tok ingat dah..
lamelah buleh muat..

cepatlah besar Zaraa ni,panda belaka dah..commey lah..

nik faris malik said...

baju pink seluar hijau.. apola mok zaraa nih..

dulu aleesya pun ramai gak ore tanyo umur brapo.. keturunan hobit nak wak lagu mano..

Blog Diva said...

jie:area umoh aku ni byk roundabout. koho la ketar palo lutuk.aku ni doh la nakut. highway tepi perumohe aku ni byk treler dgn lori dgn bas lalu. iiiii....seriau aku.

nadia:nati kaki dio padan, ai bubuh la kat blog ni.. ;P

abe:hobbit comei blako.takpo.tuei lawa doh, takpo la baju sluar xmecing pun.

faerni said...

sekarang test keto auto pun bulih doh.... gi mano2 ngan oghe laki ni payoh....

Blog Diva said...

nyoh:LIKE!

faerni said...

learn to drive b4 adam enter year 1... or else it's gonna be a mess.. kalu udin xde gi kursus x boleh nak kelik kapung sbb anak sekolah so baik tau memandu senang nak anta amik anak sekolah gi kedai beli barang dapur.. masa tu zaraa dah leh jadi sparring partner mommy lekok ke lain pas anta adam school.....

Anonymous said...

mana hair clipnyo ish ish
kasut mary jane! comei! cik long pun pakai gi kijo! tp warna ite la buke pink :-p

daroh tg la bui minum budu hahhaha

niSamiR said...

MU DA TRY BUDU PDRK tu?sdp jgk.pds meletop!

Blog Diva said...

nisa: budu pdrk tu beli mano? x ajin dgr aku.