Dark Fellows

Get My Updates By Email

Wednesday, April 11, 2012

#866 Me Vs We're Shaken

4.40pm. Baru lepas bergoncangan.. Huhu scary I tell you. Aku tengah riba Zaraa, tunggu dia tido sambil tunggu video buffers nak tengok Midas. Tetiba rasa paha aku bergoyang. Ingatkan aku terketar. This is ridiculous. Otak dengan body tak tele. This is not by me. After 20seconds or so, then I realized, this is earthquake.

Encik Jack yang terlena, terus bangkit pandang aku. You rasa gegar tak? Adam tido depan tv, Zaraa atas pangkuan aku. Dalam kepala terpikir, nak lari ikut mana ni. Zaraa aku pangku kemas-kemas takut emergency apa-apa, I'm ready to save her. Nasib baik encik Jack ada, tadi dia gi meeting UiTM. Nasib baik dia dah balik. Kalu aku sorang nak kena handle budak dua orang ni, haru biru kucar kacir jugak.

Tanya encik Jack, nak keluar ke? Tengok jiran-jiran dah kalut keluar. Aku dah terbayang, takut siling runtuh hempap bagai. Pandang anak-anak... Wuuu... Pikir dosa-dosa yang belum sempat taubat... Huhu... Takot!

Kelmarin lagi aku tengok burung-burung terbang pelik kat angkasa. Hati dah tak sedap. Bila bencana nak berlaku, they knew earlier. Memang dah tak sedap hati kelmarin. Kat fb friends said it's 8.9 earthquake in Sumatera.

Now I truly understand how the earthquake victim feels like. It is scary. Thinking that we're in Penang that near the sea making me feels more scarier. Nauzubillahiminzalik. Semoga Allah selamatkan kita semua amin.

5 comments:

Nini D.. said...

btol sis...Taiping pon gegar

Anonymous said...

terkejut baca! kakak tak tau apo..
duk tgk tv ke dlm bilik sore2 kat SS3 huhuhu take care mek..
-kakak-

mem fiza said...

aku risau gila bila tgk besi tingkat2 pasu aku berdangdut..cepat2 pakai tudung bwk anak turun dr rumah..umah aku dgn laut dlm 200m aje..seram sungguh

D Yatie said...

Semalam kami tak rasa pun sebab on that time, kami dalam kereta, atas jalan pergi bawa anak sunat kat klinik. huhuhu. Terkejut bila colleague cerita kat ipoh boleh rasa. huhu.

Blog Diva said...

All:hoho...rupanya serata pantai barat smnnjg m'sia rasa gegaran. semoga semua selamat ok.