Dark Fellows

Get My Updates By Email

Monday, May 7, 2012

#882 Me Vs The Midyear Test

Main pisang sambil tunggu mommy masak.
Hari ni kalu tengok jadual ujian pertengahan tahun Adam, paper BM dengan BI. Pehhh.. Budak-budak zaman skang ni tadika pun ada jadual ujian. Empunya diri memang sempoi abis la. Bukan tahu pun apa makna ujian. Rilek manjang. Wiken lepas memang Encik Jack buat impromtu test kat anak dia. Suruh tulis la bagai. Hehe, Encik Jack kan daddy mithali. Risau bonar la takut anak dia tak pass. Malu ar anak lecturer failed test. Wakakaka...
Main kotak susu Adam sambil tunggu mommy masak.
Kelmarin pegi Sunway. Shopping baju outing Adam. Ada 2 lai je skang ni yang presentable untuk pakai jalan-jalan. Selalu kan asyik orang bagi aje kan kat dia. Memang jarang la beli baju kat dia. But since ada Zaraa ni, people dah tak bagi baju kat dia, bagi kat Zaraa aje. So, kena la beli-belah baju untuk dia. Kesian dia, keluar asyik pakai baju sama je. Nak ambik gambar pun asyik baju sama je. Nanti besar-besar kang dendam tak patut pulak kat aku sebab tak belikan baju nice-nice kat dia. Wakakaka..
Suka bedal botol Adam.
Kat Sunway kelmarin memang banyak sales kat kids department. Lumayan jugak offer. Tapi untuk budak pinggang kerengga macam aku jugak ni, memang sama payah la dengan aku nak cari seluar or jeans. Pinggang kebanyakan besar untuk budak umur 5 tahun. Not nice la pakai belt cerut-cerut beropol. Haha. Memang payah la nak carikan dia jeans. Last yang Bos IBM bagi brand OshKosh eloklah dengan dia. Tapi Sunway ni mana ada OshKosh. Nak pegi Queensbay, malas la pulak. Haih, kesian dia. Kalu besar esok-esok pinggang still macam aku, naya la. Memang payah nak jumpa cutting yang fit.
Aku meneruskan misi mengusyar bedding stuff kat Sunway. Sale yang aku tengok kat foyer aritu ada lagi. Try cari bed skirt, takde pulak yang a la cart ni. Yang set, tak berkenan. Benci lah. Apasal daratz sangat orang sini tak reti nak guna bed skirt kah? Takde style sungguh orang Seberang Jaya ni. Kata kaya raya. Weh, aku jumpa satu set cadar macam hotelz punya. Banyak ratus thread count jugak. Harga asal 800+ after less jadik 400+. Ada quilt cover. Bernanah mata tengok! Telan liur sahajalah. Tak boleh. Tak boleh. Tak boleh. *tapi nak!
Bunga  pertama yang aku tanam, patah dek Adam. Dan daddy.
Kemas rak pinggan sambil tunggu mommy masak.
Kelmarin mengidam nak makan lala. Kebetulan pegi pasar apek ikan tu offer lala kat aku. Tak sampai setengah kilo pun tinggal. Okaylah tu. Banyak-banyak pun sapa nak makan. Balik umah tanya soalan talian hayat kat encik Jack. Masak pedas or masak lemak cili api. Jawapan: Macam chilli crab tu katanya. Tapi tengah mood thai food, aku belasah masak lala ala paprik. Daun limau purut aku cerut kat ladang limau purut dalam pasu depan umah. Makan dengan penuh bangga. Note: Kakak ipar, agaknya paste dalam plastik tu chilli paste biasa je kot. Masak sambal biasa tu pun sedap. Lala ni ai guna paste dari Golok tu la. Yummeh jugak. Sila try.

Oh tak sabar tunggu Adam balik. Buleh jawabkah dia? Hahahaha... Dalam sedih-sedih nak pegi sekolah tadi, sempat lagi order bihun sup dengan aku lunch karang.

2 comments:

Anonymous said...

rajinnyoo anok tino dio! hehehe
besar nanti sure pandai masak mcm mommy! kalu kakak ada rezeki akan ke jktr/bdg soon ,can buy for adam. anggota rombongan tinggal 2 ore so dunno yet jd gi ko dok.
-kakak-

rzahira said...

hahahaha...chilli paste tak guna lagi. kalo dah cili paste abes cili giling umah ni tak payah dah la beli, hehehehe...