Dark Fellows

Get My Updates By Email

Tuesday, May 15, 2012

#884 Me Vs Envying Everyone

Fasha Sanda dah peknen. Bebond kawin pakai baju Rizalman. *tsk... Apasal semua orang tengah bertuah skang ek? Kelmarin Encik Jack ku sayang pulang dari khidmat masyarakat orang asli kat Cameron. Tak sangka jugak aku ada ati berangan dia bawak balik fresh flowers kat aku. Kalu tak roses pun, hydrangea pun jadik la. Huk aloooooh. Nan ado lah. Encik Jack bukan Aaron Aziz. Dan aku bukan Nora Elena. Malu kat staff lain kot nak belikan bunga kat wifey. Hoohoohooo... Makan stoberi dengan jagung manis aje lah. Bunga yang kuidam, kain baju busuk yang kudapat.
Kelmarin lepas hantar Adam pegi sekolah, aku, Puan Menteri dengan Lil Zaraa melencong ke Tesco. Woohoo. Shopping tanpa Adam adalah sangat aman. Macam yang aku cakap aritu la. Best kan kalu buleh pegi sendiri mana-mana. Buleh la nak melilau membuang masa membelek barang-barang kesukaan. Kelmarin beli Adam banyak buku latihan. No more toys. Nak kena build interest kat buku pulak. Aiseh, 5 tahun sebelum ni hidup asyik maen-maen-maen, skang kena ubah totally upside down. Risau betul aku kat budak ni. Cikgu dia pun bagitau tatau cane dah nak tarik minat dia menulis. Kat sekolah macam tu, kat umah ni lagi la. Balik sekolah, beg sekolah pun kawan yang ingatkan dia. Kalu tak, hmmm tatau la. Tak pernah tau apa itu komitmen. Bukan tak ajar kat umah. Dono la my boy ni. Aku serender.
Di celah paha mommy.Takut vakum.
Zaraa ni kecik-kecik lagi aku nak plan something for her. Tak boleh beli toys aje kat dia. Dari kecik aku nak belikan dia buku. Nak approach dari awal. Nampak dia pun minat dah kat buku ni. Tengok Puan Menteri dok ajar Adam, dia pun sibuk nak join. Bila Adam bacakan buku kat dia, she's so happy. Meleleh-leleh air liur kalu bukak buku. *ke sebab buku berjudul F-O-O-D Lepas ni kena rajin la belikan dia alat tulis. Awal-awal ni kita main-main dulu. Biar dia belajar pegang pensel dulu. Takut sangat jadi macam Adam tu. Langsung tak nak menulis.
Kelmarin we bought exercise books kat Adam. Kira semangat membara-bara la dengan adanya Puan Menteri kat sini. Huhu. Nampak berhasil la Adam belajar. Tapi lepas ni kalu Puan Menteri takde, entah la jadi ke tak. Skang Puan Menteri ada, aku buleh pegang Zaraa. Kalu Puan Menteri takde, cane nak ajar Adam and keeping Zaraa away at the same time? Adam bukannya boleh kalau adiknya dok kacau-kacau. Nak separatekan these two memang payah. Adik asyik nak join. Abang asyik nak syoooh dia. Adam ni kalu nak train dia tulis, nak kena kita-kita skali tertiarap menulis sama. Zaraa takkan tengok aje. Dia sure nak menyibuk sama. Paham tak apa aku cuba sampaikan ni?

Masa nak mengadap internet skang adalah makin tipis. Adam makin addicted nak main online game. 2 perkara aku concern kenapa tak nak bagi dia main game. Satu sebab mata dia. Dua sebab dia jadi makin tak nak belajar. I guess semua yang ada anak yang tengah membesar pun kena korbankan kegemaran macam aku jugak kan. Makin terbiar la blog aku pasni... Mana nak spend masa dengan Zaraa. Mana nak spend masa ajar Adam. Kadang-kadang aku pikir jadi orang laki jugak best. Balik keje penat-penat pun buleh terbongkang surf internet. Anak-anak serabut pun kat bini. Nak apa-apa pun mintak kat bini. Ilmu amal kat anak pun bini yang pedulikan. Patut sangatlah syurga tu di tapak kaki ibu. Aku mengomel secara umum lah ni. Tak pinpoint sape-sape. Sebab yang selalu aku tengok kat banyak tempat adalah begitu. So, aku citer begitu lah. 

Oh boringlah entry.

6 comments:

Anonymous said...

at least dia ada bawa balik buah tgn hehhehe weh maso gi bandung dulu..sibuk dia remind me to help him choose bj for u..dlm hati ni..bertuahnye adik aku dpt laki yg penyayang mace nih! Setiap maso ingat kat bini :-) :-) my fren's husband byk yg tak mcm ni..dh ada anak2 payoh la nok ingat beli ko bini etc.

Dont worry la u deserve to go out once a while..tahanan dale penjaro pun dibawa tubik dr bikil jail jugok hehehhe

Cik Long pun sokmo pese ko anok2 dio..hok hsewife to always try go out..esp together laki bini away from kids..that y la masa kakak & mama ado ..i keep pushing u both go out dating! hehehhe

love u!-kakak-

rzahira said...

Kiki komen: ibu, cantiknya mata zaraa...sedapnya abg adam tido. hahahaha...

Blog Diva said...

kaklong:wakakaka...manisnya kata2 kiki.kalu berkenan kat zaraa, buleh masuk line ar...hhahaha..

Blog Diva said...

nik ema:hor la, dio beli la mugo gi dgn puok mu.kalu gi dgn colleagues nyo malu la nok beli gapo2 kakku.nok2 plk bungo.

cikgicomel said...

mmano mu tgk gamba bebond...bebond kembar tu dih...fadlina fadlini.

Blog Diva said...

mah:yepp, fadlina n fadlini. kat fb. fadlini nikoh lamo doh. bebond ujung tahun br ni. grand gilo dio nikoh mung..