Dark Fellows

Get My Updates By Email

Wednesday, May 30, 2012

#886 Me Vs Mengikut Encik Jack

Selasa minggu lepas kitorang satu family mengikut encik Jack ke KL. Dia ada urusan UiTM, aku dengan bebudak sesaje je follow. Kat KL, kitorang squat umah kakak ipar. Sepanjang 3,4 hari kat sana, ada la jenjalan kat One Utama, IPC Mall ngan Ikea. The next day bawak bebudak ni naik tren ke Sogo. Saje je nak hunting bedskirt. Sesambil bawak bebudak ni naik LRT ngan komuter. Adam dah naik LRT ke KLCC aritu. This time bawak Zaraa pulak..
Kat One Utama sesaje lunch ngan Bos IBM kat Chilli's. Pemakan jakun macam aku ni haruslah terkebil-kebil melihat menu beserta harganya. Disebabkan semua melibatkan big portion foods kat situ, kitorang order 3 set aje. Share-share. Kalu nak ikut nafsu karang kena cuci pinggan kat belakang tak pasal-pasal.
Ini encik Jack punya. Entah, aku tak try. Sibuk melantak batang celery macam tak pernah jumpa celery yang juicy. Sedap sangat!
Serius, tak pernah rasa celery sesedap ini. Fresh sangat terus dari ladang kot. Maniiiiiisss sangat. Buat aku teringat gigit batang tebu kecik-kecik dulu je. Aku pun tatau apa nama isi pinggan kat atas ni. Bos IBM order. Aku tukang makan je. Yang paling aku suka sos yang kaler oren tu. (kot, lupa dah) Dalam banyak-banyak sos, yang itu je yang manis sket. Yang lain, plainly sour. French bread dia aku tatau inti apa. Tak suka. Rasa terlebih rempah. Not a spice-y person. 
Ini Adam punya. Krupkrapkrupkrap la ayamnya. Kat luar rangup, kat dalam isi basah-basah gitu. Suka! Ya ampun, pakat ratah pun tak berapa nak habis jugak benda ni. Jagung  biasa-biasa aje.
Lepas lunch ngan Bos IBM, terus ke Ikea. Takde nak beli apa. Saje cuci mata. Tercuci duit skali bila tertengok feather pillow yang sangat murah.  Worth buy la.
Huk aloh, Zaraa nanges pulak. Anak-anak tengah tak sihat. Dua-dua hidung berair, demam. Sangat tensi lah. Asyik nanges, nanges, nanges. I'm mentally retarded. Citer lain kali lah.





3 comments:

Anonymous said...

hahahha tak brp best sgt..wish can bring uols to my fav restaurant..mayb next time..kat OU ni buring2 doh..mati akal doh nok gi make mano..siang mlm gak duk make sini huhuhuhu

yg Kita order aritu:

1)En Jack order tu Beef Bacon Burger rasanye.
2)ours is Tripple Play(A combo of three favorite starters. Chicken Crispers,Wings Over Buffalo and Southwestern Eggrolls with sauces for dipping.)
3)Adam=New Country Fried Chicken Crispers

kalu nok odar online pun buleh..tp setakat lembah klang je lah hehehe

http://www.chilis.com.my

kut2 la nok oda time mari KL..no need tunggu En Jack balik keje :-p

and just info sharing to others

http://www2.roomservicedeliveries.com/

can order from various restaurant!

mommyNadia said...

tak tahu lah pulak u'olls ada sini mase tu...kalu tahu g turun cubit Zaraa sikit..lama dah nak jupe mek commey tu..

bestnye makan..terliur pulak tgk ke burger tu..nyumnyum!!

Blog Diva said...

nadia:hoho.i thought cik mimi ada bgtau uols yg kitorg ada kat umah kaklong.tak nak kacau org penat keje ;p