Dark Fellows

Get My Updates By Email

Thursday, May 3, 2012

#879 Me Vs Wan Adam

Today is a special day. Adam balik sekolah bagitau aku dia pukul kawan. Woho. Sebab kawan tolak dia. So, is it good or bad?
Baru ni beli susu Adam dapat set plastisin lagi. Hehe, belum ada kesempatan nak buat karipap-karipap cinta lagi. Semua orang busy dengan hidup masing-masing. Orang tu sejak ada Note ni memang lagi busy la. Busy keje satu hal. Busy lepas keje dok mengadap benda yang membulukan mata aku satu hal. Sejak dia ada smart phone ni, aku bertambah la busy. Malas lah nak citer.
Ni pompuan ke jantan?
On this special day, I try not to scold Wan Adam. Haha. MIL suruh panggil dia 'Wan Adam' jarang-jarang. Sebab? Hehe, biarlah rahsia.. Woooot! Kelmarin aku dok  kirai-kirai baju yang kakak ipar bagi Zaraa. Dah banyak yang padan dengan dia. Kena pakaikan ASAP la. Sayang kalu terlepas saiz. Pasni nak pass kat baby Nuha pulak. Pakai cepat-cepat la kan. Disebabkan baju-baju adalah banyak dan comei-comei tapi takde tempat nak keluar pakai, aku pakaikan aje kat umah. Jangok pelik kat umah. So, mulai hari ni korang akan tengok banyak koleksi gaun comei-comei. Kahkah. Sehari kadang-kadang 3 kali tukar gaun. Takut tak habis rotate. Merasa la Wan Zaraa jadi heroin hindustan tukar-tukar baju.*seksi betul baju-baju kak Ani ni.
Wan Zaraa dah 2,3 hari tak berapa nak merangkak. Asyik berjalan je. Encik Jack cakap Zaraa baru tahu berjalan tu lagi senang dan cepat dari merangkak. Memang kerek lah dia. Apa pun, kaki aku la jadi mangsa as her standing platform. Kadang-kadang time vakum ni, datang lah dia bergayut kat paha celah-celang kangkang. Cuba lah imagine kepala dia kat celah kangkang aku sambil berdiri time dok vakum tuh. Kihkih lucu sungguh. Time masak pun camtu la. Penat-penat berjalan, mesti cari kaki aku untuk stop berehat. Macam bus stop pulak kaki aku. Skang ni jauh jugak dia jalan nonstop tu. Kalu pakai gaun labuh, memang sangkut la. Walau berjalan macam ketam, tapi laju.
Happy 5th birthday Wan Adam. Dengan ucapan, bo lah ngenak adik neh. Semalam kitorang tanya dia nak celebrate kat mana. Seperti yang dijangka, mekdi lah jawapannya. Alahai... Mommy ngan Daddy dah tak lalu nak mengadap mekdi... Mekdi jugak pilihan dia.

13 comments:

Anonymous said...

hEPI bEDAY aDAM! Nanti Cik Long bg hadiah ye! miuahs lap lap u so much!

zara comei comei pakai gaun..gitula anak perempuan hehhee

mama ct said...

semoga adam menjadi anak yg soleh...btw mek...rambut zara tu.... combine rambut faris 50 kali baru padan...mana lah rambut faris ni...yg lain lebat2...dia jarang2 pulak!...nasib baik boy!!

rzahira said...

oh yea...hari ni b'day adam eh...happy b'day Wan Adam! Hiksss....
Semoga jadik anak yg bijak & soleh...sihat tubuh badan...Amin...

mommyNadia said...

1. Bakpe lah budak nama Adam suka makan mekdi. Abis bawak makan tepat sedap, heboh kabo ke org..Adam g mekdi..tepat paling sedap lah dia rase pernah pergi...ayoyo!!

2. Amboi En Jack,smakpun lenni, bila pn diva nak smakpun goks??buleh tweettweet pulok..;)

3. Alo cute mute lah Wan Zaraa hoo..paka pulok gaun sapa kaki,mcm flower gal je..tapi bak panjat atas meja..abis hilang keayuan..best buleh paka gaun ke anak..tingin gak ah!!

last but not least..Wan Adam..Happy Birthday..May u grow healthier and smarter boy!!!Bo ngenak adik na Abg ;)

cikgicomel said...

HAPPY BIRTHDAY ADAM!big 5 already...
*hehe mujo bukey Tengku Adam (terus terbayang nama hero kacak daley sinetron melayu).hik3x...

jie @ azie said...

heppi birthday buat Wan Adam.. semoga jadi anak yg soleh dan taat pd mommy & daddy.

comeii la wan zaara paka gaun2 kak ani tu, gaun2 comei2 blako ... (mode:sero nok gi beli gaun lo ni ko semek dumoh tu, hihihi)

Blog Diva said...

ct:tq!tu pun rambut dah byk gugur skang ni. i dont know why. dah nak nampak scalp.risau jugak kalu berterusan gugur rambut dia.

Blog Diva said...

ciklong & maklong:tengs!

Blog Diva said...

nadia:hahaha.smlm x bwk dia g mekdi pun ;p

kalu i pakai smartfon gak, alamatnya bergelandangan la budak2 ni tak makan minum. i pun addict jugak. ;p

tahun ni buleh bikin baby girl pulak nadia!caiyok!caiyok!

Blog Diva said...

mah:tengkiu!hahaha...hero melayu ado kacak ek? sapo?!

Blog Diva said...

jie:tq!beli, beli jgn x beli. nok sssuko plk bilo pakat sebut 'semek' ni...

niSamiR said...

O both of them mmg ada 'wan' ek.aku dulu nk buh 'nik' jgk tp papa aku x bui.huhu

Blog Diva said...

nisa:kahkahkah.takdok la.sbb tu MIL aku suh panggil jrg2 skali.