Dark Fellows

Get My Updates By Email

Thursday, June 14, 2012

#892 Me Vs Berangan Itu Memang Sedap

Encik Jack dah bertolak ke Shah Alam. Esok baru balik. Malam ni aku mintak tolong Cik Rosyeta temankan aku. Hihi. Sesaje sambil buat girls sleep over party. Katanya. Malam ni pesan pizza delivery je lah. Lalalalala... Kak Ita ni sempoi. Ikut je, tak pernah nak potong-potong stim aku. Senang nak bela dia ;p Takde pantang larang. Ok bagi aku, ok la bagi dia. Aku suka tetamu yang macam ni. Tak banyak songeh. Palinglah aku leceh kalu tetamu datang, kita pelawa macam-macam, macam-macam la alasan tak makan la, tak minum la. Ehem.. Nak ke mana ye malam ni??? ***tumbuh tanduk (macamlah buleh nak berclubbing dengan budak 2 orang ni tagging along)
Weh, pehal dengan pesbuk. Habis kucar barai gambar dalam photo album. Elok-elok aku susun gambar (uploaded from day 1 Zaraa was born) tetiba jadi bercampur aduk. Tak suka lah. Dulu elok-elok je buleh tengok gambar start dari lahir sampai la umur berapa bulan mengikut aturan. Buleh nampak perubahan fizikal muka dan body. Now dah scatter. Tak suka la pesbuk canggih camni. Ada sesape tahu tak cemana nak move/edit gambar dari page berlainan? Kalu dalam page sama aku reti la nak drag gambar tu. Aiseh... Rosak plan aku.
En Jack mmg terer ambik gambar nmpk muka aku huduh.
Secret Garden skang ni tengah tayang kat TV8. Aritu kat Astro Prima. Banyak betul citer Korea yang Astro pass-pass kat tv Malaysia ni. Baru ni kebetulan aku tune to TV8, Secret Garden tengah tayang episod 14. You got what it means Rini? *wink Berjaya jugak aku meracun Encik Jack tengok sekali. Tapi terpaksa la jadi tukang cerita untuk 13 episod sebelumnya yang dia tak tengok tu. Aku sanggup! Melekat jugak encik Jack tengok Secret Garden. Sebelum ni aku citer kat dia pasal citer ni sedap. Tapi dia tak tengok pun. Ha, sekali dah tengok tu terus addicted macam aku. Kikikikiki...

Banyak citer yang yummy-yummy nak tengok. Bloglist untuk drama korea tiap-tiap hari dok update review setiap citer. Kecur air liur aku okeh. Jika seorang ibu tak kira la bekerjaya atau a homemaker layak diberi cuti untuk vacation, aku mahu ke suatu destinasi (takleh bagitau kat mana), 2 hari pun cukuplah. Dalam luggage bag aku nak bawak laptop yang sarat dengan pelbagai citer drama korea yang dah complete downloaded. Buleh jadi couch potato for two days, buleh tengok citer korea back to back tanpa ada halangan nak kena masak, basuh berak anak, basuh botol susu, buat susu, suap anak makan dan sebagainya. Asyikkkk!!! Kena pulak, time lapar-lapar dok marathon K-drama tuh buleh tekan je bell, datang butler tanya nak makan apa. Lepas sploh menet, butler sama datang hidang makanan. Nasib baik tak tolong suap aje.

Kalu setiap ibu ada getaway token macam tu kan best. Hahaha ye, mari berangan bersama saya. Anda akan dibawa menjelajah ke alam fantasi dengan penerbangan kelas pertama terus menerus. Kalu orang yang tak berduit banyak macam aku ni macam gini gaya berfantasi, orang yang multibillionaire tu cemana ek agaknya berangan. Berangan ke idak? Duit dah ada. Berangan berangan ni kalu takde duit je kan.

Korang berangan apa?

4 comments:

rzahira said...

me berangan nak jadik SAHM yg berduit! tak payah pikir pagi2 nak kena bangun pagi gi keje. tak payah nak stress2 pikir pasal keje. boleh pegi jln2...boleh buat apa yg kite suka!

*bila la nak jadik kenyataan!

Anonymous said...

eeeuuuwww mctehhh dasaknyoo 1st pic tu! wakakkakaka apo la buh gambar tu..supo sinchan doh pulok mcZara!

koya2 ni good for heath! hahahah cth kijo my ofc ni..kalu tok koya gak stress gilo gaban la..hehehe :-p

bakpo kondem my adik ipa? comei jah tgk dale gambar tu! hehehehe

nanti free kakak gi lah..u can rest betul2 BUT BB tu je la u hv to do yrself :-p others i can do! lalalala
-kakak-

jie @ azie said...

saya pun suka verangan (sambil angkat tangan).. kalau tgh duk serabut2 tu sero nok jah gi tempat2 best sambil baca novel atau tgk citer korea..hahahaha

mama ct said...

aku..tak sempat berangan mek!!!!!

nak berangan jugak!