Dark Fellows

Get My Updates By Email

Wednesday, July 18, 2012

#906 Me Vs My First Red!

My first red velvet cake!!!!Ini entri khas tribute to Cikgi Diva kita sebab ingatan beliau kat aku. Sape sangka tetiba cikgi Diva kita ni mintak alamat nak pos kek red velvet ni kat aku. Rasa sungguh tak percaya. Ye lah kan, siapalah Blog Diva ini untuk diingati. Tetiba jugak keluar tagline kerana diriku begitu berharga
Parcel ni sampai masa aku tengah kat opis, memasak. Kelam kabut bertempiaran sauk jubah ngan tudung. Kira mana senang je la. Sebab Cikgi Diva dah inform, so aku dah siapkan jubah tu tepi pintu terus untuk tujuan kecemasan. Elok sangat la. Brader pos blah je, terus aku koyak wrapper dengan gelojoh. Tak sabar. Tak sabar. Special kek ni. Mana ada orang pernah pos kek kat aku 31 tahun hidup ni. Ececey kantoi umur.
 Elok sangat la enclose ngan sudu-sudu sekali. Tak toleh kiri kanan aku terus cedok ngap. Berebut dengan Zaraa sampai berasap kuali atas dapur tak hengat. Hahahahaha.. Punya la kan gelojoh. Right timing pun ye time perut tengah bernyanyi riang. Ehem. Sungguh nyaman kek ini. Kalu makan sambil tutup mata, haruslah aku teka ini cheesecake. Lemak berkrim gitu. I like! Tengkiu Nadimah!!!! Sangat terharu okeh. Dalam aku bergurau menuntut kek red velvet yang beliau janji nak pos 14 bijik tu, dia kotakan betul-betul. Haha. Tidakkah anda cemburu dengan saya? Hahahahahahahaha...
Makan sikit, ingat nak brenti simpan kat encik Jack sikit. Tapi aku tetap teruskan jugak. Cannot stop diving in! Tengkiu Nadimah XOXOXOXOXOXOXOXOXO!
Ramadan dah nak menjelang. Jumaat ni kitorang balik kampung. Merasalah bersahur dan berbuka di kampung. Adam pun dah lama mengoder nak balik kampung. Buleh la aku tukar selera. Tengah takde selera gila-gila ni. 2-3 hari dah dok makan bubur je. Tekak langsung takleh nak telan nasik. Help me. Esok lusa dah nak posa ni!!!! Jeleslah aku dengan orang yang bernafsu terhadap makanan sepanjang tahun ni. Kan best kalu aku pun camtu. Tukar DNA buleh? Tak pun potong perut korang, tukar tepek kat perut aku buleh? Makin keding la aku tahun ni.. Raya pun not nice la bergaya berbaju raya.. Huhu..
Mek lucu kat atas ni kalu ikut kalendar Islam, hari Sabtu ni selaras dengan 1 Ramadan, genap setahun la umur dia. Tapi kalu ikut kalendar orang putih, bulan depan. 1 Ramadan lepas, elok-elok orang azan Subuh, keluar la mek ni. Hidung kembang, rambut lebat, mata sepet. But today is different story. Alhamdulillah...

Last but not least, tengkiu skali lagi pada Nadimah sebab sudi mengepos red velvet itu padaku. Memang tak terbalas budi baik anda pada saya. Sila lah contohi persahabatan kami. 

Wah promo.

7 comments:

MiJa said...

syabas! Salute to kak mah sgguh gojes & baik hati!hehe mu pya ngidam ni kalah org mgndung

Blog Diva said...

mija:tu lah.tok seko jgk nadimah nok turut erei aku.haha.mujor la ado saing bertaraf sohabat gini...hihi.. malu jgk ko beliau sbb aku xpenah contribute gapo2 pun ko beliau. xpo la, semoga Allah murahkan rejeki beliau.amin.

Cikgi Diva :-) said...

Kah kah....betuley jah ni...ado cgu jua nicely packed rv..klu sbutir without kotok mmey aku x terfikir nk kotakan janjiku pun.lgpun sajo nk hepikan mu yg sedih sebok skmo konon xdok saing sbbnyo mu desperate hwife.hahaha...

jie @ azie said...

cikgi meme baik hati.. clap..clap..
semoga rezeki cikgi bertambah2 ;)

raudhah sutrisno said...

Waaa..syioknya dpt kek thru abg posmen! Packaging kek itu sgt familiar... saya slalu gak beli kat seksyen 13 shah alam..(if it is the same one) dan keknya memang enak!!
Selamat sambut Ramadhan mummy Teh!!
Semoga kamu sihat2 saja dan dapat berpuasa dgn sempurna! =)

Blog Diva said...

jie:amin amin ya robbal alamin.


raudhah:hehe..maybe lah kot?! ntah.. kena tanya cikgi diva la kat mana dia tempah.katanya cikgu-cikgu sekolah dia yang jual. hihi...ai tahu makan sajok...

Cikgi Diva :-) said...

yup btul seksyen 13 shah alam