Dark Fellows

Get My Updates By Email

Thursday, July 26, 2012

#910 Me Vs I.Hate.Olympics

Gaya satu.
Kita keluar jap dari citer pasal posa. Yes, Big dah melabuhkan tirai. Nasib baik dah baca recaps pasal final episod tu yang hampeh. Tak payah mengabihkan masa aku. Bercinta nak rak, alih-alih ending lose end. Tergantung. I heard the fans are riling dan roaring that this drama ends this way. Choi lah. Nasib baik la aku tak beriya sangat dengan citer ni. Choi choi choi.

Skang musim Olimpik I heard. Tahu tu pun sebab jadual siaran kdrama dah jadi kucar-kacir sebab game tuh. Kalu tak, memang aku tak ambik tahu pun pasal sukan-sukan ni. Serius tak minat. Dulu, sebelum wujud astro, mati kutu lah TV1, TV2, TV3 semua dok siar pasal sukan. Time Olimpik, Sukma, SEA, kucar kacir aku cari novel tebal-tebal. 
Feeling-feeling hisap susu.
Gaya dua.
Berapa hari dah posa ek? Rasa macam dah lamaaaaaaaaaaaa je. Hehe. Tapi sampai hari ni pun, bangun masak sahur masih mamai-mamai lagi. Sedihnya bila bangun sahur. Umah jiran-jiran gelap sunyi je. Umah aku je berkelentang-kelentung pepagi buta.

Puan Menteri belikan aku satu tin Enercal Plus 900g punya. Oh my. This is like a death sentence to me. I am grateful that my mom put an extra effort  to make me healthier thru this Ramadhan. Chommal kumawo ommunim! Garu kepala nak mengabiskan 900g tu. (eh scoop dia buleh redeem jugakkah kakak-kakak iparku? This is under Wyeth jugak) Suppose kena put 4 scoops. Ayo! Konsistensi bak susu sejat manalah tekak comel ini mampu telan. Memikirkan duit yang dah dibelanjakan Puan Menteri, aku telan jugak dengan kembang kempis lubang hidung nak habiskan setengah gelas tu. Lepas tu mula lah mabuk air sejuk. Hahaha. Susu macam ni minum sekali buleh lah. Nak amal tiap hari 2 kali, mmmmm.... Mungkin orang lain buleh kot. Aku lebih prefer plain fresh milk. Apa pun, Puan Menteri dah kasi command suruh minum, jangan berani-berani ingkar. Telefon dia ngan aku sama-sama free, tak larat nanti nak dengar dia membebel.

Adam sekarang dah naik buku dua dah (buku Bacalah Anakku). Nampak ada progres dah. Dah buleh baca suku kata pendek-pendek dalam buku tu. (ke hafal???) Cikgu dia pun ada cakap, dia dah tunjuk reaksi positif bila suruh tulis, dah nak tulis. Kat umah pun bila aku pujuk-pujuk, tulis la jugak. Laju jugak dia tulis. Walaupun huruf-huruf yang ditulis lebih mirip kepada huruf hanggul! Belasah je la. (baru 5 tahun!) Tahniah pada cikgu-cikgu Adam. Terharu ibu ini.

Zaraa, gigi dah 6 batang. When she smiles, she's the most adorable. Mestilah. Anak aku. Senyuman dia lah yang paling ikhlas yang aku pernah dapat. Sejuk hati bila tengok dia sengih pun. Skang dia suka benar buat bunyi 'hiss'. Pantang tengok orang tulis, mesti nak grab pen dengan kertas kat tangan orang. Bila dapat, dia pun bergaya menulislah. Biar pun pen tu terbalik punggung kat bawah, muncung kat atas. Mulut mesti muncung-muncung bunyi 'oouuuu', 'waaak'.... etc. Pandai ajuk Adam sembahyang. Kalu ada azan kat tv, cepat-cepat dia letak both palm kat telinga, pastu terus tunggeng sujud. Just like Adam did. Dah pandai bawakan aku jubah/tudung suruh pakai untuk bawak dia keluar kat porch. Selalu kan tengok aku keluar jemur kain pakai camtu.

Bulan posa ni I try to sleep early. Kot-kot mana pun, kul11 jugak la baru buleh tido. Paling awal. Siang hari bukan buleh tido sangat pun. Zaraa kejap-kejap kareb. Kalu tak kareb pun, kejap-kejap lekat kat rak pinggan, kejap-kejap letak kat belakang kabinet tv. Adam dengan 1001 wishlistnya. Sehari semalam dapat tido 5 jam pun kira asyik dah tu. Karier-karier woman lain pun camtu jugaklah kot. Keje lagi kan. Anak-anak lagi kan. Syukur je la apa status aku skang ni. Allah buat semua dengan terletak sekali eloknya. MasyaAllah.

Oh hey, tahun ni Ketuk-Ketuk Ramadan takde ke? Aku belum pernah tersua iklan dia lagi kat tv. Teringin jugak nak tengok. Aku tak pasti la sama ada aku anti klimaks sorang-sorang or memang orang lain pun perasan jugak-tahun ni cooking show pasal biskut raya, kek raya macam takde je. Ke ada? Yang aku tahu rancangan Hello Bro, Tolong Masak tu je. Ada eh?

Looking for baju raya online. Baru nak berkecimpung ni, alih-alih semua pilihan hati dengan size dihajati sold out atau takde stok. Cheh. Nik Pareh order satu famili tema pepel i'm in love. Kucar-kacir nak cari kurung pahang kaler pepel. Pegi butik, baru nak try-try, anak-anak dah menggelepar ke situ sini. Last-last, balik empty handed. Wuuuuu....

7 comments:

Anonymous said...

gi soping bj raya this saturday lah!
-kakak-

zahira said...

Cuba emel wyeth pasal scoop tu. Nuha pun loni duk kareb jugak. Pegi doc check x demam. Takut kalo demam viral fever. Tatau la apa x kena.

MiJa said...

aku pun rasa mcm xdok ketuk2 ramadhan.thn lps poso kt kg mmg x miss.mak aku suka tgk

helo bro tolong masak tu bg aku stakat tgk je la,biasala masterchef.byk western fud.nk prepare pun byk keje.bhn2 pun mahal.tp layan jugak lah

mencari resipi temurun,tv9 x igt hari gapo.chef anis nabilah

hidangan barakah.mknn arab,chef pun dr sana kut.aku xpnah tgk ag.tv9 ke alhijrah x sure.

Dulu ada uli2 aidilfitri.best tgk n sibuk nk salin resipi

Blog Diva said...

kaklong:nuha kuat sangat nyusu kot?haha..mugo smeta2 pek, smeta2 pek. diet sikit lah nuha!hihi

mija:eh, iron chef oyat ketuk2 ramadhan ada, kat tv1 rasanya. kul 12.30pm.

aku mana la tahu show msk2 ni mugo loni dok laye cito korea kei.hahahah

hello bro tlg msk tuh aku bosei hos dok bobei kecek byk.org nk tgk psl msk, bukei talk show.tp nik michael tu quite an eye candy lah ;p woot!!

haha...mu sebut psl salin resipi tuh teringat aku ko kakok aku mulo. kalut la dok dpn tv dgn pen & kertas. sungguhei nyalin. buatnyo dok!

zahira said...

Hahaha...nuha dah tak bf dah. Dia toksei...ketuk2 ramadan ada. Wiken pagi tp lupa tv berapa. Last week ngan DD.

SK Meru 2 said...

haha aku pun dlu kalut nyalin resepi...kih3x soooo memorable!

MiJa said...

hoho ptt lah xprasey.kul 12.30 tu duk kalut nk ata zharif g skoloh.btul la meme ado aku cek prgm kt astro doh.haha.kalu tv3 kul11.30 ado enak bersama ramly,chef liza zainol.

Jolo doh bab salin resipi tu,supo ma aku.hehehe