Dark Fellows

Get My Updates By Email

Saturday, August 4, 2012

#914 Me Vs Counting Fidyah

Adam's creativity
Tengok iklan kat tv9 tadi teringat pulak nak google cara kira fidyah. Wow, banyaknya cara. And I ended up confusing. Nak tanya ustaz Don kat fb pun malu la pulak. Kalu buleh tanya under an anonymous name kan bagus.
Dah tengah jalan pun Ramadhan kan.. Sejak awal-awal bulan lagi tubuh aku makin menipis. Bagai playwood dilenyek bulldozer. Huhu... Huduhnya diri ini. Diri sendiri pun tak selera nak tengok. Bila tengok orang dok promo Alpha Lipid lah, Premium Beauty lah... Teh kurus lah... Aku pulak terhegeh-hegeh nak gemok. Alahai...
Sini hujan harini. Mahu masak apa ye untuk berbuka. Mati kutu dah aku. Pegi bazar Ramadhan pun, takat beli kuih or air buleh la. Nak cari makanan berat-berat memang tak lulus tekak. Semenjak puasa tahun ni, memang aku tak pernah jejak kaki lagi kat mana-mana bazar Ramadhan baik di Kelantan, Terengganu mahupun di Pulau Pinang. Entah. Takde hati nak berjalan dengan budak dua orang ni. Adam takpe jugak dah buleh jalan sendiri. Nak dukung budak posa-posa ni tak larat lah. 
Boringnya..... Kelmarin Encik Jack berbuka posa kat UiTM. Sehari suntuk la aku dengan budak dua beradik ni. Selalunya kalu encik Jack takde dan tanggungjawab jaga budak-budak ni jatuh atas aku sorang, memang ting tong lah aku. Esoknya pasti dah tak larat nak mengadap kerenah sorang-sorang. Jangka hayat aku jaga budak secara mutlak adalah sehari saje. Lepas tu mesti rasa muak dengan budak. Nak-nak pulak duduk secluded area macam ni yang no one to turn to. Totally boring. Tv? Olimpik base. Lagi boring.
Boring la... Budak-budak ni takde perasaan ke nak tido lama-lama...

3 comments:

zahira said...

Seriyes...jaga budak ni sgt penat! Baik lg la gi membanting tulang...penat buleh rehat. Kalo jaga budak takde masa rehat...

Blog Diva said...

kaklong:org keje buleh la rehat kat opis. kalu surirumah ni, nan ado lah. menyorok kat mana pun, ada je 2 beradik ni nak follow.

Anonymous said...

just sharing kut2 ada sesiapa lum pernah baca :

http://kemusykilan.islamgrid.gov.my/