Dark Fellows

Get My Updates By Email

Tuesday, November 6, 2012

#949 Me Vs The 9kg Child

(Bukan budak ni ;p!)

Rasa macam dah lama tak potpetpotpet kat blog ni. Takde citer menarik nak share dan dijadikan kenangan. Okaylah, catatlah jugak----> last wiken aku pegi visit anak saudari Nasreen. Bersalin hari Raya Haji aritu. Nama budak comei ni Syed Faisal Alhady. I hope I spell it right. Comei sungguh baby ni. Nak pegang lama-lama tak sempat sebab sibuk jadi goal keeper kat Zaraa yang naik syeh geram tahap dewa kat baby ni. Asyik nak terkam ke baby je dia. Orang tutup baby ni dengan tudung saji baby tu dia pegi selak sampai nak terbalik tudung saji tu. Ni pompuan ke apa ni. Sangat la terbantut usaha aku nak bergossip anak beranak.
 Spot the similarities between the TWO photos above ;p
Pagi ni bawak Zaraa pegi timbang kat Klinik Desa Permatang Pauh. Suppose 1 Nov aritu tapi driver meeting kat  KL kan. So arini baru pegi. Timbang je pun, bukan nak jab. Nurse sangat seronok tengok berat badan Zaraa naik mendadak compared to previous visit. 9kg, 74cm. Nurse tanya Zaraa rahsia dia naik berat mendadak. Aku cakap tukar minum susu murah ;p
Owh suka lah klinik ni. Siap timbang sembang lebih kurang, then pegi breakfast kat pasar tepi tu balik umah tengok jam baru pukul 9 (am). Kalu kat kondo dulu klinik jajahannya jangan haraplah pegi kul 8 buleh balik kul 9.
Zaraa baru buleh sebut air dua,tiga hari lepas. Aritu kat mekdi dia tengok orang meja sebelah minum air, bising jerit air!air!air! Tengok tv pun macam tu jugak. Haih, setahun 3 bulan umur, baru buleh air dengan dah je. Agak lambat jugak vocab dia ni.

Adam pulak tengah prektis sebut l dengan betul. Sebelum ni dia tak boleh sebut l dengan betul. L akan jadi r atau y. Bila selalu kena perli agaknya dia dah reti malu skang, so gigih la dia prektis Minggu ni last dia sekolah. Pasni cuti la. Haiyoh.. Cuti panjang ke.. *gawat ni

Pukul 11 dah?! Ayuh lari ke dapur.. Kudaku lari gagah berani..Jeng jeng jeng jeng jeng.....

2 comments:

zahira said...

yeayyy...zaraa dah mok mok! Zaraa minum susu gapo lor ni?

Blog Diva said...

kaklong: Dutch Lady ;p hahaha tapi bau wangi liao... supo nestum gitu.