Dark Fellows

Get My Updates By Email

Tuesday, November 13, 2012

#952 Me Vs Semek Dari Langkawi

Posa sehari lemau berhari-hari. Sungguh aneh sekarang ni. Siang hari berpuasa segar bugar. Bila bukak posa terus terjelepek letih sampai 2,3 hari. Kenapakah?

Nik Pareh keluar dari Langkawi tengahari ni. Aku paksa dia singgah kencing umah aku. Haha. Kalu cakap tak nak singgah jugak, aku tunggu tepi highway tu jugak. Tak kira. Alang-alang singgah, aku jamu makan sekali. Sup ayam, udang goreng kunyit with carrots and holland peas, kangkung goreng belacan, ikan goreng dan tembikai. Makan besar hari ni.
Ni festaim diorang datang umah baru aku lepas pindah. Sebelum pindah aritu ada sekali masa orang tengah pasang plaster ceiling. Frust diorang masa tu datang kenduri sedari Nasreen ingat buleh tido kat umah baru aku. Last-last sewa guest house kat kondo dulu. Lumayan jugak.
Ye-ye je masak sup ayam untuk semek. Dia tak makan pun. Sibuk main je dengan Adam. Dia sangat kamceng dengan Adam. Dengan Zaraa tak join pulak. Siap tolak-tolak Zaraa lagi tak nak kasi dok dekat. Kesian Zaraa orang tak nak kawan ye.
Tengok kak semek dok tulis kat meja comei ni, dia pun nak jugak. Last-last berebut kerusi nak duduk. Buleh tahan jugak bekeng semek ni.
Makan-makan, semayang then terus continue perjalanan separuh hari lagi ke Kuantan. Tioman-Langkawi-Penang-Kuantan. Kalu aku, tumbuh teritip dah kat bontot nak round semenanjung by car gitu. Not to mention anak-anak meroyan dalam keta nak tunggu sampai destinasi tu lagi.
Ye, puting beliung 3 sepupu telah melanda. Terbaek dari ladang. Bakul, bottom up.
Ole-ole dari Langkawi ;p Tima kaseh ye Nik Pareh. Taun depan ipad pulak ye jangan lupa *wink! Dapat jugak periuk Vision sebagai ganti yang Zaraa pecahkan aritu. Alhamdulillah, rezeki. Bila la buleh jejak kaki ke Langkawi pulak.... Adam dah masuk sekolah.

4 comments:

MiJa said...

Minyak gamat wajib..haha aku pun last g lgkwi 3 tahun dulu.best nye kalu buleh g sopim brg rumoh..tp loni plan cuti2 dibeku lah nampaknya..haihhh

Blog Diva said...

mija:mu xpyh cuti2 xpo mugo india, oslo, thailand sapa blako doh ;p

Anonymous said...

sukonyo tgk ketiga2 lil angels togeder2 like this! kalu lah leh duk setepak sumo..aminn

miss uols so much!
-kakak-

cikgi diva said...

Langkawi aku g konon2 hanimun 2006 dulu..nokgi pah stahun2 x jadi2 sapa la anok 2...komen aku supo mija, myk gamat adalah ole2 wajib!