Dark Fellows

Get My Updates By Email

Tuesday, February 12, 2013

#992 Me Vs Balik Penang Unhealthy

Hari ni dah nak balik Penang semula. Disebabkan dah serik jem teruk kat Tanah Merah dan Gerik time balik baru ni, kitorang decide untuk bertolak lebih awal. Kul 9 tu dah sampai Seberang Jerteh dah. Alhamdulillah, traffic sangat-sangat lancar. Awal kan. Tu lah. Aku heran jugak dengan orang yang suka bertolak lewat ni. Nak-nak pulak ada anak kecik macam ni. Kalu stuck dalam jem, memang puas la nak entertain diorang.

Teringat MIL aku yang tengok news awal pagi tadi dok berbelas hati dengan nasib the only baby elephant survivor yang terselamat dari mati keracunan with another 14 dead elephants tu. Sedih MIL aku tengok baby elephant tu berair mata dok usap bangkai gajah yang lain. Ulang-ulang kali dok bagitau pasal anak gajah tu. Green peace jugak Puan Zainab ni ye. 
Drama sketsa Zaraa.
Kali ni sepertimana setiap journey ke Kelantan, memang muntah la Adam. Siap nangis-nangis drama sedih lagi. Muntah keluar lendir je pun. Alahai kesian betul anak aku mabuk kenderaan ni. Nape la tak menurun aku yang tough ni. Naik speed boat terbang melayang nak pegi Pulau Kapas pun rilek je takde muntah hijau apa pun. 
Plastik ke-2.
Adam sibuk muntah kat depan, Zaraa kat belakang dok sibuk ajuk wek-wek-wek kat belakang. Noti girl ye.. Siap gelakkan Adam lagi. Ooo gelak ye. Hangin je si abang kat depan ni. Hihi. Time keta brenti kat Hentian Perah tu, elok-elok je dia turun berhurey-hurey macam biasa. Start keta gerak, datang balik la alahan mengalahkan mak buyung dia ni. Kesian kan. Tak makan apa pun, muntah jugak. Makan, lagi la muntah. Next time memang kena spare ubat muntah siap-siap lah. Kesian dia. Boring pun ye dengan drama sedih muntah ni.
Sibuk mengendap orang muntah.
Tiba kat Penang kul 1 lebih. Terus pegi Carrefour makan-makan kat foodcourt dia. Aku ngap nasi beriyani lagi. Encik Jack cakap, kan dah makan nasi beriyani kelmarin dulu? Aku jawab, dah nak makan lagi. Haha. Pelik betul selera kali ni. Asyik nak yang heavy-heavy aje. Pekena nasi beriyani Hussain (ke hasani?) kat foodcourt Carrefour adalah nyaman. Time peknen kat Zaraa tu, nasi beriyani ni la yang encik Jack beli. Forget nasi beriyani Kapitan yang dry tu. Sini lagi best. Pada mulut aku lah. Harga pun tak mahal. Satu set harga bahagi dua dengan haza bistro baru ni. Tapi sama sedap lah. Hehe.

Okay dah sampai rumah. Kembali untuk mendobi kain!

No comments: