Dark Fellows

Get My Updates By Email

Tuesday, June 18, 2013

#1034 Me Vs Another Tiny Baby

Aku tengah resah gelisah ni. Puan Menteri call kata bini Nik Pareh kena transfer ke Hospital Kuantan dari Mersing tu. Heartbeat baby tak stabil. She's on the way there by bus. SIL aku skang baru 34 weeks. Balik KB baru ni ada bleeding tapi pegi klinik scan pakar kata semua ok.

Haisy... Tak senang hati aku kat rumah ni. Macam aku pulak yang nak beranak! Maklum la kan, aku pernah lalui pengalaman tak best macam tu dulu. Haih, sangat, sangat, sangat tak senang duduk. Nasib baik menu nak masak dah pikir sebelum Puan Menteri call lagi. Itu pun masak sambil kepala dok berpikir ligat pasal bakal anak sedara baru ni.

Updated***** Nik Pareh sms kata dah sampai Hospital Kuantan, SIL dah kena masuk labour room, kena operate jugak hari ni sebab heartbeat baby unstable lagi. Omo! I'm gonna be Cik Su again today?! Omo omo omo!! Seronok tapi risau. Coz the time is too early for the baby to come out. Hello to another prem, IUGR baby!!! Hopefully everything will be smooth sailing. Amin. Tolong doakan ye semua!

Updated***** Baby dah keluar. Tatau apa perkembangan lagi. Tengok gambar inkubator aje. Oh sangat sama journey baby XX ni dengan masa Adam baru lahir dulu. Keluar je, nurse rub-rub dengan towel, then terus buh dalam inkubator pasang wayar itu ini, terus kejarkan ke NICU. Oh hopefully my tiny new niece ni okaylah. Cik Su prayed for you, lil niece! Apakah nama tatau lagi bapak dia pun tak pikir lagi sebab shocking sangat kan decision nak kena kerat hari ni. Alhamdulillah.... Family Puan Menteri dah bertambah sorang lagi hari ni. A tiny baby girl with weight only 1.3kg. Wait, 50gram lagi berat daripada Adam?! 

Mana gambar baby girl Nik Pareh ni. Hopefully NICU Hospital Kuantan allowed la parents ambik gambar. Looking forward to see you lil one! Bestnya Puan Menteri sampai Kuantan petang ni dah boleh tengok cucu.   Encik Jack kata nak turun Kontan tengok anak sedara baru. Your Ayah Su is more excited to meet you dear darling niece! 

Oh cepatlah update gambar and news wahai Nik Pareh ayah mithali. Wonder how's Alicia's reaction when she sees her lil sis. You're a big sis now Alicia. Cannot kupik-kupik anymore. ;p

1.3kg... Harap baby cepat-cepat grow dan cukup kilo untuk bawak balik rumah Tokki ;p Harap tak lama la dalam inkubator dan NICU. Harap both mom and baby can room in together so that mom can breastfeed and baby can grow rapidly. And more kanggaroo care cuddles. And more mom and baby bonding. Cepat besar cepat boleh pakai baju ;p (teringat pulak Adam dulu first day Adam pakai baju sampai takat lutut tu arwah Tokki tak senang duduk terus ajak MIL datang KB tengok. Tengok Adam pakai baju- after 40 days old) What a bittersweet memory.

I missed 1 Nilam, HUSM.

Kitorang semua selsema. Owh macam mana mau tengok premature baby macam ni? Cepat sembuh semua orang. A lot of honey is needed. We'll see you this weekend, lil one!

1 comment:

zahira said...

Baru baca status abe aritu kate wife dia masuk spital sbb bp tinggi dah bersalin. Insya allah everything will be ok. Ohh...teringat time nuha keluar tiba2 jugak :)