Dark Fellows

Get My Updates By Email

Wednesday, February 11, 2015

#1181 Me Vs Balik Kampung Emergency

Kalu ikut plan asal, minggu depan baru nak balik kampung for CNY. Tapi dapat berita nenek encik Jack meninggal. Balik teruslah hari ni. Kitorang sampai Apal kul 11 lebih. Encik Jack sempat tengok jenazah yang dah siap kafan dan ready untuk dikebumikan aje. Aku tunggu kat umah je dengan budak-budak. Hmmm... sape sangka arwah Mok Sopi pergi secepat ni. Dalam sihat-sihat dia. Umur almost 90 tapi takde penyakit. Ma sya Allah... Ramai sungguh yang aku kenal pergi dengan kadar mengejut macam ni.

Disebabkan arwah meninggal kat rumah pakcik encik Jack, makanya tahlil pun buat kat sana la. Kitorang rilek je la. Kalu tahlil buat kat umah MIL baru kelam kabut kan. So, petang-petang memang takde keje. SIL2 ajak pegi piknik kat Bukit Keluang. Cantek lah. Nasib baik ada dia. Kalu kitorang je memang terkukus dalam umah tak pegi mana-mana la jawabnya. Aku pun tak paham nape encik Jack suka benar kukus kitorang kat umah mak dia. Kalu balik umah mak aku, dia dulu yang sibuk nak mengikut kalu aku nak berjimbaan dengan Puan Menteri. 
Puas ati weh dapat makan goreng pisang nangka. Aku tak kalut dengan goreng pisang cheese tu. Dapat pisang nangka dah cukup heaven dah bagi aku. Dapat pulak pisang nangka yang keras, gu dengan air kelapa pior.... Kirim salam kat Angelina Jolie!
Macam biasa la aktiviti aku tepi pantai ialah tukang jaga barang. Sambil tu dapat mengunyah la opkos. Biar je bapak-bapak budak jaga bebudak main air. Kat sini hakisan teruk jugak. Ingatkan pantai belah Kelantan terhakis. Gigi air yang dulu landai skang dah dalam. Memang tak senang hati tengok bebudak ni main tepi-tepi pun. Ombak pulak besar-besar. Kacau feel aku nak duduk makan goreng pisang sedap-sedap.
Kepok lekor dah. Air kelapa muda dah. Goreng pisang nangka dah. Apa lagi ek?

1 comment:

Anonymous said...

apa kes angelina ngan geren pise? bakpo tok rajin bawok me gi pata nih??
-kakak-