Dark Fellows

Get My Updates By Email

Tuesday, April 7, 2015

#1193 Me Vs Trilogy Fever

Haaaaa jangan speku bukan-bukan ye kalu tak tengok lagi. Currently tengah demam citer ni skang. Kawan dalam fesbuk la citer. So, aku apa lagi. Dalam tak tahu apa-apa terus google. Tengok dengan fikiran suci murni la. Pastu.....Oooooo... Eh, the story kalu minus that part memang already very nice. Not sure why this movie is categorized as mommy porn. Twilight fever is sooooo 2008 ok. So, selaku peminat siri Twilight yang dah move on, citer ni memang kena la. Edward Cullen tu hero budak-budak. Hero citer ni pulak hero yummmy versi mature... Wah gitu.
Lepas habis tengok part 1 tu (yang endingnya tergantung) haruslah aku kucar-kacir cari sumber. Part 2 fyi akan ditayangkan 2016. Part 3 tayang tahun 2017. Haaaa ko sanggup tunggu? Trilogy ni dah lama ada dalam pasaran. Kalu nak tunggu tengok kat wayang takyah buang masa la... Malaysia banned citer ni (and the sequels perhaps) Kalu nak tengok, lanunkan aje.

Baru tahu buku ni dah lama pun released. Aku kan jenis tak beli buku, mana aku tahu. Search sana sini, tengok orang beli or order online kat mph.. Aku cek, takde pulak dalam list online tu. Takut dah kot nak jual buku kena banned ni. (ada je pun kat kedai....meaning takleh beli online je kot)... Kat tempat aku ni mph paling dekat kat Gurney Plaza je la... Or Tesco Sungai Petani. Watdehel kan... Cari kat fesbuk group jual novel terpakai pun takde jugak (novel Melayu banyak ler)... Hmmm... Cannot be, cannot be... Aku pun bising-bising la ajak encik Jack pegi kedai buku... Mana tahu kat Popular ada ke... Aku cakap la buku ni trilogy harga sekian-sekian.. Terus encik Jack tolong aku cari kat ebay dengan lelong dengan mudah.my... Hahahahaha...

I get the idea. Bukan kedekut ye laki ai.. Paham sangat. Benda kita beli mahal-mahal baca sekali je.. Pastu berabuk ceruk kabinet. Kucar-kacir pulak nak jual third-hand. Aku bukan macam orang tu. Rela beli DVD pirate pun asal boleh tengok citer Korea patbelas kali ulang. Tak koser! Baik aku baca/tengok yang lain pulak.

Dan-dan tu jugak encik Jack google situ sini nak selamatkan $$$ dia hahahahaha   nak carikan aku buku tu. Mulanya nak tolong cari buku second hand la. Aku tak kisah buku dah tangan ke berapa pun janji boleh baca. Lagi murah lagi baik. Lagi free lagi molek. Second hand kat ebay pun banyak dan agak murah. Tapi tengok postage price dah nak dekat sama dengan harga buku cemano? Hahahhaa... terus tak jadi. Dalam lelong takde secondhand. Ada jual versi ebooks je. Ebooks pun nak jual ke... Hek eleh.... Google lagi..... Dan akhirnya jumpa free ebooks download yang orang share.. Mat saleh la kot... Hahahahaha... Ada pun. Selamat sungguh la $$$ kitorang. Tapi setiap part tu cari asing-asing la sebab banyak sangat scam.

Download-download-dowload..... Setel la impian aku nak baca 3-3 part tu secara free... Pastu kan... Yang lagi bestnya... Lepas siap save semua... Saje gatal tangan nak cari kat playstore. Ko rasa? Hah ada lah.... Hekeleh. Buang karan aku bising-bising kat encik Jack suruh dia cari... Rupanya kat hujung jari aku je... Choiiiiiiiiiiii big time.

Selama ni tak pernah baca kat ebooks... Merasa lah! Baru paham ebooks tu cemana... Pasni nak baca apa-apa, belasah cari kat ebooks je la.. Tapi feel kurang la sikit. Bagi aku la. Kot-kot mana sedap baca kat kertas jugak. Mata pun cepat penat kalu baca kat skrin. (habis la naik pulak power spek).. Pastu kalu silap tekan entah ke mana-mana perginya page tu. Memang la boleh 'go to' je.. Tapi serabut jugak la time ada ads kecik-kecik kat tepi.. Nak pangkah ads terpangkah dengan page-page sekali. Jari tak runcing macam tu lah. 

Part 1 dah habis baca. Surprisingly, aku lagi prefer movie dari baca... Maybe sebab baca ni time consuming kadang-kadang anak berdendam kita tak layan tu duk buat bising sampai takleh nak konsentret baca. Maybe jugak sebab dah tengok, so bila baca benda repetition ni dah jadi takde elemen surprise dah. Lagipun, kalu tengok movie, boleh cuci mata tengok hero yang comel! Hahahaha... Walaupun baca tu tak sebest movie version, tapi tetap kena baca sebab kita akan lagi paham kenapa hero tu jadi macam tu. Hero dia watak dark and mysterious gitu..

Penat pulak rasa nak mengabiskan 356 page ebook download from internet, atau 811 page from playstore version... Dua-dua aku guna... Ikut yang mana lebih convenient pada ketika aku nak baca. Content sama aje. I love this kind of technology!

So, my friends lets save the tree and save the world!!!!!!!!!!! 

Jangan carut aku hamsab sudah la yer....

No comments: