Dark Fellows

Get My Updates By Email

Monday, July 11, 2016

#1329 Me Vs Mode Membara

Sebelum tu nak bagitau, aku teringin nak makan kek buah kukus.. Atas tu gambar google... Nak yang dark kaler macam kat atas ni.. Yang kuning-kuning pucat mak tak suka. Nak yang lembab-lembab sayur gitu... Pehh... Kat saper ntah aku bagitau ni... Theheheee..

Okay, sambungan dari entry sebelum ni... Something happened kat aku sementara tunggu jawapan ayah kawan aku tu. I said to myself, THAT'S IT.... AM NOT GOING TO SIT AND WATCH ANYMORE. I HAVE TO DO SOMETHING. PRONTO. Apa nak jadi, jadi lah. Memang mengamuk sorang-sorang lah. Masa tu aku tak tahu ayah kawan aku nak bagi jawapan macam mana, nak ke tak nak. Tapi something inside me kata, kalaulah dia pun tak jadi jugak then that's it. Enough of waiting and do nothing and get nothing. Kali ni nak all out betul-betul dah. Aku nak berjuang betul-betul hingga betul-betul terjual. 

Benda macam ni sendiri pun boleh buat tak payah nak tunggu pakatan adik beradik. Kalu semua busy, dah aku sorang je yang tak reti nak busy, so aku kena buatlah. WTH la yang aku sia-siakan 5,6 tahun macam tu je.. Sebab semua dah give up lepas 2,3 kali gagal dapatkan serious buyer. Sebab semua orang percaya yang ada 'halangan' dari pihak-pihak tertentu yang berkepentingan ke atas rumah tu.

Sampai satu tahap, hari ni aku rasa fedap sangat-sangat! Fedap dengan semua orang. This time for real, aku nak usaha sampai rumah ni terjual. Aku baiki balik mindset aku, semua berlaku dengan keizinan Allah. Manusia hebat macam mana pun superpowernya, hebat macam mana skill mandremnya, takkan jadi kalu Allah tak izin. Kalu jadi, itu sebagai asbab sahaja. Bukan penyebab. Aku repeat berulang-ulang kali dalam kepala otak aku ni. Agaknya itu lah yang menjadi pemangkin dan boostkan semangat aku nak cuba sekali lagi.

Dah kenapa la aku bazirkan 5,6 tahun niiii.... Itu yang selalu terbit dalam kepala aku... Bila aku kaji balik, usahlah dipersoalkan... Semuanya Allah dah tentukan... Semua orang tak terbuka pintu hati nak berusaha. Allah jadikan rumah tu banyak kerosakan, juga ada hikmahnya.. Masya Allah... Butanya hati aku tak nampak selama ni... Bila pintu pagar dan pintu belakang dah ternganga macam tu, maka mudahlah urusan nak bawa pembeli pegi tengok rumah... Selama ni masa rumah tu masih minimum kerosakannya, setiap buyer yang nak pegi tengok rumah tu nak kena pihak aku yang attend.. But now, bila dah jadi macam ni, buh je iklan siap dengan koordinat, people can go freely. Tak payah susahkan sape-sape untuk bantu pegi tengok rumah tu. Orang pun, sampai masa akan fedap juga bila selalu diminta tolong ni.

Meluap-luap rasa geram tak sabar nak post iklan... Tapi time aku meluap tu aku busy... Ye laaa aku pun ada masa busy jugak.. Bukannya surirumah ni ada 100% masa boleh attend orang. Bila dah buh iklan, aku kena peruntukkan masa untuk layan panggilan/mesej pulak. So, KIV dulu 2,3 hari... Aku harap bukan hot-hot chicken shit la... I need this strength... Please make it ease on me Ya Allah...

Let's see the results. Laters baby...

No comments: