Dark Fellows

Get My Updates By Email

Sunday, July 17, 2016

#1330 Me Vs Mega Open Houses

Hari ni tadika Zaraa buat jamuan raya. Pewaris digalakkan bawak juadah... Hekeleh... aku bab potluck-potluck ni memang lemah betul... Encik Jack suggest bawak rojak buah. Good idea jugak kan. Malas ah aku nak buat nasi kerabu bagai.. Leceh. Kasi orang lain lah bawak yang susah-susah tu, hehe aku bawak yang senang tapi sedap. Gerenti.

Pagi tadi pegi pasar and Tesco siap-siap.. Beli segala keperluan nak buat rojak buah. Kuah rojak aku beli Mak Bi siap-siap 2 bekas. Kalu tak, memang tak cukup tangan la balik groceries nak terkam cuci ikan ayam pastu nak potong buah lagi. Ni pun berjelir aku nak siapkan semua sorang-sorang. Terkejar-kejar nak iron baju lagi...

But alhamdulillah we made it on time. Happening jugak open house tadika Pasti ni... Macam-macam ada. Food taste wise, not bad. Ada sorang murid kat sini cucu tokei Jeruk Pak Ali, memang sponsor jeruk lah jawabnya... Asyik refill bekas je aku tengok... Alhamdulillah murah rezeki dia.. Puas hati kat sini dapat makan nasi (lauk tak expect apa sangat sebab tahu dah utara punya style cane), sate, dengan macam-macam hidangan lain. Adam ni, semua real food tak nak. Duk punggah eskrem, lolipop je... Risau aku budak ni sorang...
Separuh masa aku kat sini, rojak buah aku dah dekat nak habis. Killer jugak buah-buah aku versus jeruk Pak Ali. Korang lenkali serve la rojak buah kalu buat makan-makan. Senang dan sedap dan berkhasiat kan... Aku kalu benda tak payah masak ni lagi aku suka.
Balik rumah solat pastu keluar pegi open house lecturer FKK kat Sungai Dua pulak. Ada 5 lecturer duk setaman situ. Tapi nak terjah 4 rumah je hari ni... Fuyyooo... Mak suka sebab satu hari tak payah masak wkwkwkwkwkwk
Memang tawaf satu taman la kitorang hari ni. Lepas rumah lecturer A, then gi umah lecturer B pulak... Sampai umah lecturer C, terkesima aku... Apeni lawa sangat rumah dia... Very English gitu... Tapi bukan English yang Melayu suka saratkan tu... This one is very nice... Tak nak kelip mata kalu buleh... Ala nyesal tak ambik gambar kat umah dia.... Nak ambik tadi malu takut orang kata jakun pulak.... Rumah dia memang heaven lah! Dan-dan rasa nak balik deko-deko rumah aku....

Bila balik umah... Emmm... Nape umah aku tak lawaaaaaaaa!!!

No comments: