Dark Fellows

Get My Updates By Email

Friday, January 20, 2017

#1399 Me Vs The Young Grandma

Kucing aku ni dah nak beranak. Dari semalam lagi dah nampak pelik. Mengiau pun lain macam aje bunyi. Restless sangat dia. Dengan kitorang-kitorang sekali gelabah. Naik-turun-naik-turun duk suruh bukak pintu bilik. Nak beranak dalam wardrobe ler tu. Kitorang dah sedia sarang tempat beranak tapi mana ler dia mau. Dalam lemari jugak la dia ndak. Kucing-kucing yang kenal semua perangai macam tu time nak beranak.

Sejak semalam lagi kejap-kejap jilat bontot dia. Dah turun air ke dia? Kesian sangat. Serba tak kena lah kalu tengok kat dia. Bunting sulung lah katakan. Macam orang la jugak. Tak pernah beranak tak tahu nak buat macam mana. Semalam masa nak naik tidur, aku suruh encik Jack kurung dia kat dapur. Ruang tamu kan ada karpet, sofa, lantai pulak kayu. Buatnya bleeding sana sini, tak ke haru nak menyental. Dirty jobs macam ni kau agak dapat kat sape? (aku ler tu) Tapi laki aku tak kurung jugak dia. Hangin mak. Takpe, aku dah ugut encik Jack, anything happen, dia kena cuci. Aku malas. 

Sepanjang malam entah berapa kali Putih ni naik turun duk cakar pintu bilik suruh kitorang bukak. Mengiau tu toksah citer la bergema satu rumah. Oh macam ni ek kucing nak beranak. Ni semua salah encik Jack. Aku tak bagi masuk rumah awal-awal tu dia kesian bagi jugak masuk. Hah, satu rumah takleh tidur duk dengar dia cakar sana sini.

Bangun pagi ni, bukak-bukak pintu bilik dia dah ada depan pintu, as expected, dah turun darah. Laaarrhhhh... Aku dah la bangun lewat pagi ni. Nak semayang lagi, nak siapkan bebudak ni lagi. Masa nak semayang tu dengar Zaraa jerit, Putih naik atas sofa, lekat darah kat situ. Waaaaaarggghhhh.... Nak marahnya kat orang yang tak dengar cakap aku semalam.... πŸ‘ΏπŸ˜ πŸ˜ 

Nak semayang macam mana ni kucing berdarah ni asyik ke sana sini... Last-last aku bukak pintu, paksa dia keluar. Laters la urus hal dia. Nak siapkan budak-budak ni dulu. Lepas semayang dia dah takde. Pegi umah owner dia la... Kesian jugak kat dia. But what to do, I have plenty of things to do this morning...

Lama tak nampak bayang dia... Ingatkan dia dah beranak. Tup-tup pukul 10 pagi dia datang. Tengok perut tak kecut lagi... Tak beranak lagi rupanya.. Bulat anak mata datang dekat aku. Tak tahu apa dia nak. Tapi duk mengiau tak berhenti la. Bagi ikan tak nak. Dedak lagi tak mau. Agaknya nak mengadu sakit kot... 

Sampai tengahari dia tak beranak-beranak jugak. Aku bawak dia pegi umah tuan dia. Tuan dia kurung dalam cage. Senang kan. Cage umah aku yang portable kecik sikit, takut dia tak selesa sempit-sempit. Aku tinggal la dia kat situ. Nanti pandai-pandai la dia beranak tu... 

Haih, tak pasal-pasal kucar-kacir 2 rumah. 

No comments: